Arkadaşlar 6331 sayılı kanunun adı iş sağlığı ve güvenliği kanunu; iş kanunu diye andığınız ise 4857 sayılı kanun burada bilgiçlik yapıyorsunuz ama şunu bile doğru yazamıyorsunuz....
fatih öztürk bey kamuda 750 800 lira ek ödeme aldığınızı söylüyorsunuz doğrumudur bende il halk sağlık müdürlüğünde isg uzmanı olarak görevlendirilecem bu parayı nasıl alacağım hakkında bana bilgi verirmisinizyorumu size bırakıyorum
Türk Dil Kurumu
angarya .
a. (anga'rya) 1. Bir kimseye veya bir topluluğa zorla, ücret vermeden yaptırılan iş, yüklenti. 2. Bir kişiye görevi dışında yaptırılan iş. 3. Kölelik düzeninde köylünün derebeyine yaptığı zorunlu ücretsiz hizmet. 4. Savaş durumundaki bir devletin, kendi sularındaki yabancı bir devletin ticaret gemilerine el koyarak bunlardan yararlanması. 5. Olağanüstü durumlarda veya sıkıyönetimde devletin vatandaşlara ait taşıtlara el koyması. 6. mec. Usandırıcı, bıktırıcı, zorla yapılan iş: Vazifelerini bir angarya gibi yaparlar. -Ö. Seyfettin.
Güncel Türkçe Sözlük
Arkadaşımızı naçizane can-ı gönülden tebrik etmek istiyorum. Arkadaşlar yeni üye oldum yazılanların bazılarını inanın hayretle okuyorum.Kamuda çalışıyorum bu arada. İSG Uzmanı olarak kursa gönderildim kurum tarafından,21 aralık sınavına gireceğim. Sizin de bildiğiniz gibi kamu kurumlarında İSG Uzmanı çalıştırma zorunluluğu 2016'ya ertelendi. Ama bazı değerli arkadaşlarımızın da tespitlerinde son derece isabetli oldukları gibi Risk Değerlendirme, Acil Durum Eylem Planı vs hazırlama zorunluluğu 2013 yılı ocak ayı itibariyle bütün iş yerlerinde zorunlu hale geldi.(Kamu dahil). Bu da İSG Uzmanı çalıştırmayı otomatikman 2013 yılı ocak ayına indirgiyor zaten. Ki zaten 2016'da zorunluluk gelse bile görevlendirilen uzmanlara zaten yönetmelikte de geçtiği gibi ücret ödenmek zorunda. Bazı ödemelerde olduğu gibi bunda da belli düzenlemeler yapılıncaya kadar ödeme yapılamayabilir. Sonrasında geriye dönük olarak görevlendirildiği andan itibaren ödeme yapılır. Şaşırdığım konuya gelince;çok açık bir şekilde yönetmelikte İSG Uzmanına ücret ödemenin zorunlu olduğunu belirtilmesine rağmen bazı arkadaşların ödemenin de 2016'da başlayacağını söylemeleri beni çok şaşırtmıştır. Mühendis olmuş, üstüne üslük bir de İSG Uzmanı olmuş kişilerin, çok açık olarak belirtilen bir konuyu anlamayarak bir de başkalarına sorarak bu şekilde -mış lı, miş-li konuşmasına diyecek bir söz bulamıyorum. Zaten ro ro nick li arkadaş kısaca özetlemiş durumu. Herkese başarılar diliyorum. Saygılar.yorumu size bırakıyorum
Türk Dil Kurumu
angarya .
a. (anga'rya) 1. Bir kimseye veya bir topluluğa zorla, ücret vermeden yaptırılan iş, yüklenti. 2. Bir kişiye görevi dışında yaptırılan iş. 3. Kölelik düzeninde köylünün derebeyine yaptığı zorunlu ücretsiz hizmet. 4. Savaş durumundaki bir devletin, kendi sularındaki yabancı bir devletin ticaret gemilerine el koyarak bunlardan yararlanması. 5. Olağanüstü durumlarda veya sıkıyönetimde devletin vatandaşlara ait taşıtlara el koyması. 6. mec. Usandırıcı, bıktırıcı, zorla yapılan iş: Vazifelerini bir angarya gibi yaparlar. -Ö. Seyfettin.
Güncel Türkçe Sözlük
DeğerliMeslektaşlarım,
Kamu'da çalışan İş Güvenliği Uzmanları Meselktaşlarımızın istihdamedilemedikleri için görev yaptıklarıişyerlerinde yada görevlendrime yapacakları işyerlerinde yapacakları çalışmalar karşılığında Maliye Bakanlığı tarafından bir ödenek tanımlanmadığı için ücret alamamaktadırlar.Bir çok kamu kurumda İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasının hazırlıklarına başlandığı yönünde bilgiler tarafımıza ulaşmaktadır.Şayet İş Sağlığı ve Güvenliği adına yapılacak çalışmalara , istihdam edilmeden ve herhangibir ödenek olmadan risk değerlendirmelerine imza atarlar ise oluşacak bir iş kazası sonucunda ölüm yada yaralanma gerçekleşirse yargı karşısında sorumlu tutulacaklarını unutmamaları gerekiyor.Bu yüzden yapacakları İSG çalışmaları karşılığında Maliye Bakanlığı tarafından bir ödenek tanımlanmasını beklemeleri meslek çalışmalarını daha anlamlı kılacaktır.Kamu'da çalışan meslektaşlarımızın yapacakları çalışmalardan dolayı Maliye Bkanlığı tarafından ödenek açılması yönünde çalışmalar başlatacağız.En derin Saygılarımla
Levent KAVLAK
İSAG-İş Sağlığı ve GüvenliğiProfesyonelleri Derneği
BAŞKAN
www.isag.org.tr
leventkavlak@*****
www.facebook.com/leventkavlak1
www.facebook.com/groups/leventkavlak1
Gsm:532 232 91 05
kurum dışarıdan hizmet alımına giderse ihaleye girer ( hastane gibi mesela), osgb aracılıylada girebilir. doğrudan hizmet alımı yapmazlar diye düşünüyorum.özelde çalışan bir uzman kamuda ne şekilde çalışabilir?
hastanelerde çalışılıyor, TKİ (Türkiye Kömür İşletmeleri) inde çalışılıyor. ben 2001 yılında isg stajı yaparken dahi isg uzmanları vardı TKİ de. MTA da çalışılır. Daha çok yer var ...Kamuda A sınıfı uzman olarak nerede çalışabiliyoruz.Birde bildiğiniz üzere torpili yüksek olan kamuda ek iş güvenliği uzmanı yaptırırlar gibi geliyor ancak uzman sayısı azken bakanlık kamudaki uzmanları kendi illerinde görevlendirebilirse çok güzel olur.
6331 işçi yada memur şeklinde değil "çalışan" şeklinde almış. Kurum amirlerinin Olur una bakar.Arkadaşlar kamuda işçi statüsünde İGU olunurmu bilen varsa cevaplaya blirmi
son noktayı mehmet fatih kurtulmuş arkadaş koymuş aynen katılıyorum bu ülkede en ucuz şey insan devletin uyanması için ölümlü kazaları görüp tokat geliyor demeleri gerekiyorkamu kurumlarının neredeyse tamamı bu yasayı kulak arkası yapıyor. ÇSGB başbakanlık kanalıyla tüm kamu kurumlarına ilgili kanunun uygulanması için emir göndermediği sürecede bu durum böyle devam eder. Ta ki herhangi bir kamu kurumunda meydana gelecek bir iş kazası veya bir okulda meydana gelebilecek ölümlü bir kazaya kadar..
Değerli Arkadaşım, belediyeler başvurabilirsiniz. ayrıca ÇSGB ile Sağlık Bakanlığı arasında protokol imzalandı ve TSM toplum sağlık merkezleri 10 nun altında çalışanı olan ve tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinin İSG hizmetleri buradan karşılanacak.Protokolde şöyle bir ayrıntı var: diğer kamu kurumlarından İG uzmanı ihtiyacını karşılayacaklar.Yani buralarada müracaat edebilirsiniz TSM ler İl Halk sağlığı Müdürlüklerine bağlı.Abdullah Bey,
C belgem var 657 çalışıyorum
Kamuda İSG uzmanı çalıştırma torba kanunla 1.7.2016 ya ertelendi.
Kamuda geçici işçi çalıştıran kurumlarda görevlendirme isteyin demişsiniz. örneğin Belediyelere başvurabilir miyim?
bu şekilde çalışan arkadaşlar var mı? diğer arkadaşlardan da bu konuda bilgisi olup paylaşan olursa sevinirim.
Değerli Arkadaşım, işveren yada işveren vekili e-devlet şifresi ile giriş yapıp kurumlara seçeneğinden ÇSGB seçecek. Sizin TC kimlik numaranızı girerek talepte bulunacak.Sizde aynı şekilde e devlet şifresi ile giriş yapıp İSG-KATİP üzerinden sözleşmeyi onaylayacaksiniz. Hangi kurum olursa olsun E-Bildirgeyi yapan kişi ile olur.Siz hangi kurum olduğunu belirtirseniz daha kolay yardımcı olabilirim.bende bir şey sormak istiyorum abdullah bey veya bilen herkes ben kamuda çalışıyorum az tehlikeli sınıfında ve beni isg uzmanı olarak görevlendirmek istiyorlar şimdi beni görevlendirmek için kamu da tehlike sınıfı birdirimini e bildirge üzerinden sgk ya bildirmesimi gerekiyor birde Görevlendirme yapacak kamu yani işyerinin “e-Bildirge Yöneticisi”'nin SGK kayıtlarında tanımlanmış olmasımı gerekiyor kamuda bu işler nasıl oluyor bana bir yol gösterirmisiniz daha hiç bir adım atılmamış yeni başlayacağız işlemlere bu konuda bana yardımcı olurmusunuz.
Evet Değerli Arkadaşım bu konuda şüphe yok. İSG-KATİP üzerinden sözleşmenizi yapın her halükarda ücretinizi alırsınız. 80 saate kadar toplam:1219 Tl.Merhaba Arkadaşlar;
Kamuda bütçe yok ödenek yok ödenek kalemi yok gibi yalanlara kanmayın sakın. Kanun çok açık ve net bir şekilde görevlendirilecek İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlarına ödeme yapacak diyor. Sorun kurumun sizi görevlendirip görevlendirmemesi. Çünkü her kurumun görevlendirme zorunluluğu yok. Ancak eğer görevlendirme yapıldıysa o ücreti size ödemek zorundadır. Gerisi onların sorunudur istedikleri kalemden ödesinler. Bir de şu konu var İSG uzmanı kamu kurumunda da olsa sadece risk değerlendirmesi yapmaz. Bildiğiniz gibi birçok sorumluluğu vardır. Ağır cezaları vardır. Bu kadar sorumluluk verip ücreti vermemek adaletsiz olacaktır. Bu nedenle tekrar söylüyorum kurum görevlendirmeyi yaptıysa o ücreti ısrarla isteyin dava açar yine alırsınız.
Değerli Arkadaşım şunun altını çizmek lazım Kamuda 657 ye göre çalışanları 1/7/2016 ya kadar bağlamıyor.4857 ye göre 50 nin üzerinde çalışanı olan Kamu kurumlarını bağlar.İG uzmanı ve İY hekimi ile ilgili olarak.Ancak her iki durumda da risk analizi yaptırmak durumundalar.belgeyi banada gönderebilirmisiniz.
Birde benim kafam karıştı 50 den fazla çalışanı olan az tehlikeli kamu işyerinde İSG uzmanı çalıştırma zorunluluğu ne zaman başlıyor.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.