MEB de çalışan uzmanlar ücretli öğretmenlerle de sözleşme yapabiliyor.ücretli öğretmenler 4857 ye tabi değil 657 ye tabi dolayısyla mebde ücretli öğretmen,iş kur personeli gibi çalışanlarla sözleşme imzalanabiliyor.. kısaca isg katipde var olan her çalışanla sözleşme imzalanır.
benim bildiğim bütün kamu kurumları 2020 ye ertelenmiş durumda sadece 4857 sayılı kanunun 81. maddesine giren iş yerleri hariç. tüm mesele 81. madde kapsamına hangi iş yerleri giriyor? 81. maddeye göre de
50 den fazla sürekli işçi çalıştıran ve
sanayiden olan iş yerlerinde igu ve iş hekimi bulundurma zorunlu. eğer iş yerinizde İŞÇİ statüsünde yani 4857 ye tabi işçi sayınız 50 den fazlaysa igu çalıştırmalı. bu işçi tabirini bazıları çalışan diye kabul edebiliyor. burası muallak. eğer öyleyse 657 lilerde buna girebilir. yani illa işçi olmasına gerek yok, çalışan oldu mu yeterli diyenler olabiliyor. ayrıca sanayiden olması şartı var ama buna da itiraz ediliyor.
kısaca net bir bilgi yok. kurumlar arasında birliktelik yok. uygulama farklılığı var. ama görünen o ki. 4857 ye tabi 50 den fazla işçiniz yoksa ve yaptığınız iş sanayiden sayılmıyorsa 2020 ye ertelenmişsinizdir.
ben dsi de çalışıyorum. isg katipte 4857 tabi işçilerimiz gözüküyor ama memurlar gözükmüyor. demek ki hala memurlar bu kapsamda değiller.