açıkcası benimde yeni sınav hakkında tereddütlerim yok değil.Hangi tür soru çıkcak,yanlış doğruyu götürcek mi,halen cevap seçenekleri 4 öncülü mü olcak?ve hakan bey in hazırladığı soruların çoğu yönetmelik ağırlıklı.sizce bunlara çalışmak yeterli mi?
Zeynep Hanım, 23 Şubat'taki sınav gösterdi ki sınav metodolojisi özellikle A sınıfı için daha fazla yorum ve daha fazla dikkat içeren sorulara bağlı olacak, dikkat çekici nokta o tarihteki sınavda sorular uzun ve yorum gerektirdiği icin sınava girenlere uygun süre tanınmamıştı.
Kanımca önümüzdeki sınav daha analitik , daha fazla yorum ve bilginin içiçe geçeceği bir yapıya dönüsecek ve 23 Şubat'taki sınavın bir benzeri olacak, daha önce de ÖSYM İGÜ ve İş yeri hekimliği soruları hazırlamış ve MEB ile aynı sistemi uygulayarak 4 şıktan fazla olmayan ve 3 yanlışın 1 doğruyu götürmediği ya da buna benzer elemelerin yapılmadığı bir sistematik uygulamıştı. Şimdi de sınav duyurusunda gene yanlış sayılarının doğrular üzerinde etkili olmayacağını belirten bir açıklama yaptı. Sınav duyurusundan inceleyebilirsiniz.
23 Şubat sınavında gene risk değerlendirmeleri ve yönetmelik ağırlıklı bir şablonla karşılaştık, ÇSGB yönetmelikleri iyi bilen ve iyi yorumlayan teknik insanlar arıyor, bu yaklaşımını değiştireceğini düşünmüyorum, teknik bilgilerde kurslarda ve eğitimkitaplarında veriliyor, İSG Tüzüğünü kaldırılması birçok yönetmeliğe ve bazı tebliğlere dönüştü, bu yönetmelikler de çalışanları standartları incelemeye yönlendiriyor, referans olarak standartları bildiriyor, yönetmelikte birçok kesinlikten kaçınılmış.
Kişisel görüşüm yönetmelikleri çok iyi bilmek lazım, ekleri de dahil, bu nasılsa çıkmaz diyebileceğimiz birşey olmamalı, hergün 2 saati yönetmelik okuyarak ve soru çözerek geçirmek şart, Hakan Hocam'ın deneme sınavları, bukletler ve diğer kaynakları da araştırmak ve üzerinde kafa yormak şart
bilgilerinize..