300-400Arkadaşlar 20-25 kişilik tehlikesiz bir işyerinde çalışmak için ne kadar ücret istemeliyim ? Hesabıma göre ayda 1 gün gidilecek Şimdiden çok teşekkür ederim cevaplayan arkaşlara..
200tl+ sigortalı çalışan başı 20 tl dersinizArkadaşlar 20-25 kişilik tehlikesiz bir işyerinde çalışmak için ne kadar ücret istemeliyim ? Hesabıma göre ayda 1 gün gidilecek Şimdiden çok teşekkür ederim cevaplayan arkaşlara..
bence burada ÜCRETİ belirleyecek olan isg uzmanının deneyimi...bilgisi..işverene MADDİ anlamda neler kazandırabileceği ile alakalı..
kendinizi işverenin yerine koyun, sadece belgeniz var diye, imza atıp para alma derdindeyseniz ki bu iş güvenliği açısından çok ama çok tehlikeli bir sey fiyatlar gitgide düşecektir...işini TAM yapan isg uzmanları fiyatları belirleyecek ve aşağısına sözleşme yapmayacaktır... fiyatların A sınıfı uzmanlar için 1500-2000 tl lafları şimdiden dolaşmaya başladı..eger bunu kabul edip çalışmayı düşünen arkadaş varsa bir kere daha düşünsün... zira bu çok büyük sorumluluk, bu paraya asla alınmamalı...
az tehlikeli yer için ayda 12 saat diye biliyordum birde çalışan başına ayrılacak 6 dakikayı üzerine ilave edince ayda 1 gün nasıl oluyor? ben yanlış mı anladım süreleri..şimdiden teşekkürler cevap için.300-400
200tl+ sigortalı çalışan başı 20 tl dersiniz
şakamı bu ya..bu 1500 2000 nedir? firma basimi
180 saatinizi kullandırtmayın diyorsunda 217 saatini kullanıyorlar5000 tl maaş ve 180 saatinizi kesinlikle kullandırtmayın ilk aşamada firma sayısı belirleyin derim oda mak.5 firma ama işte tecrübe oldukça 5 firma 15 de olur diye konuşmanızı tavsiye edebilirim
Bir Çevre Mühendisi olarak sana sonuna kadar hak veriyorum arkadaşım. bu durum ülkemizde olan çok büyük bir ayıptır.Biyolog diye küçümsediğiniz kişiler birçok gıda ve sağlık sektöründe çalışıyor. Sadece çevreyle de değil canlıların tümüyle ilgileniyor. Bir fizikçi, kimyager, çevre mühendisi nasıl hak ediyorsa biyologlarda hak ediyorlar bu mesleği.
İnsanların MESLEKLERİNİ KÜÇÜMSEMEYİN!!!
Sizin bölümünüzde aldıgınız eğitim kadar belki de daha fazla biz de kendi alanımızda eğitimimizi aldık.
Sizin mesleğiniz ne bilmiyorum fakat bi inşaat mühendisi bu mesleği bir hastane ya da gıdada ne kadar yapabiliyorsa emin olun en az onun kadar inşaatta yapabilirim.
Kim ne derse desin; bu İş Güvenliği uzmanlığı işinden en karlı çıkanlar eğitim kurumlarıdır. İş bulamayan insanların umutları üzerine kurulu bir sektör. Birde bu kurumlarda eğici olma yönetmeliği öyle bir düzenlenmişki ya üniversite hocası ( sadece onlar tariflenseydi anlardım ) olacaksın yada bakanlıktan emekli iş müfettişi . Diğer bir deyişle bu uzmanlık işi eğitim kurumlarıyla beraber ( çoğunun kurucusu emekli bakanlık müfettişleri , ama hani eğitim kurumu kuramayanlar da açıkta kalmasın diye bireysel olarak eğiticiliği de onlara vermişler), bakanlık emekli müfettişlerine çalışıyor. Bu durum iş kazaları ve ölümlerinde bu yıl da avrupa birincisi olmamızdan belli. İş Güvenliği ile ilgili olarak sahaya yansıyan bir gelişme yok.
Bakanlığın en büyük hatası bu işin eğitimini eğitim kurumlarına vermesi. Piyasa doyunca ne olacak, devamlı olarak her yıl 3 sınav yapamazsın. Sınavla senede bire , daha sonraki yıllarda 3-4 yılda bire çıkınca bu kurumların hepisi kapanacak. Kalite seviye kimsenin umurunda değil. Çözüm bu iş güvenliği konusunun bir mühendislik dalı olarak üniversitelerde okutulmasında. Buralardan yeterli İş güvenliği Mühendisi mezun olana dek ise bu uzmanlık yetkisinin , inşaat, maden, Elektrik-elektronik, makina ve kimya mühendisliği gibi temel mühendislik dallarından mezun olanlara verilmesi. Bunun dışında kalite ve seviyenin yükselmesi olanaksız. Merak eden dünyadaki örneklere bakabilir. Aksi taktirde bu iş şuan olmakta olduğu gibi, kendi rançşarıyla iş bulamayacağını düşünen bir çok kişinin iş fırsatı haline gelir ve her şey yerlerde sürünür.
Arkadaşım aldığın riski düşün,sende önceki a sınıfı olanların aldığı paralara bak. Söylendiği gibi yeterli sayıda a sınıfı uzmanda yok. Eğitim kurumlarında çalışacak uzman sayısı 3'ten 5'e çıkartılıyor. Bir benim gibi inşaat mühendisi yada benzeri mesleği olup da bu belgeyi alan ve kullanmayacak olan insanlar var. Ocaktan itibaren ciddi anlamda A sınıfı uzmana ihtiyaç olacak sayıda yeterli değil bence. Kendinizi ucuza satmayın bu kadar riske girmeye değmez.Hocam ben tam zamanlı çalışmak istiyorum , hatta geçen günlerde bir osgb ile görüşmeye gittim ve tam zamanlı olarak çalışmak istiyorum diye,ama deneyimim yok diye açıkçası bilemiyorum.Hata mı ettim tam zamanlı olarak çalışacaksam 5000 ile başlamak düşük mü olur ne dersiniz?
tabi 2-2.5 saatini alır ek olarak 1 günde zor oluraz tehlikeli yer için ayda 12 saat diye biliyordum birde çalışan başına ayrılacak 6 dakikayı üzerine ilave edince ayda 1 gün nasıl oluyor? ben yanlış mı anladım süreleri..şimdiden teşekkürler cevap için.
az tehlikeli 6 dk oldu çalışan başına . 6*30=180dk yani 3 saat gitmeniz yeterli dir. saat başına 50 tl komik en az 150 alın ki bişeye benzesin.az tehlikeli 10dk x 30 = 300 dk / 60 = 5 saat aylık gitmeniz gereken süre
saati 50 tl den 5 x 50 tl = 250 bence uygundur.
OSGB lerden teklif alırlarsa daha düşük teklifler gelir bilginiz olsun işi kaçırmak istemiyorsanız biraz daha inebilirsiniz saatlik 40 gibi.
Arkadaşlar bu forum (iş güvenliği uzmanı maaşları forumu) çok işlediğinden bu sorumu buraya yazayım.ben bir insaat firmasıyla görüşüyorum.C sınıfı uzmanım.firmanın nace kodunu aldım.42 99 08 .... bu numara o çizelgede yer almıyor.ama 42 99 01,42 99 02,42 99 03,42 99 04 kodları var.bu kodların hepsi çok tehlikeli gruba giriyor.Acaba benim şirketin nace kodu da(42 99 08) çok tehlikeli gruba mı giriyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim.....
Tehlikesiz demekle Az Tehlikeli demek istediniz sanırım.Arkadaşlar 20-25 kişilik tehlikesiz bir işyerinde çalışmak için ne kadar ücret istemeliyim ? Hesabıma göre ayda 1 gün gidilecek Şimdiden çok teşekkür ederim cevaplayan arkaşlara..
Örnek olarak fiyat belirtmişsiniz teşekkürler. Az tehlikeli işte 50 nin altında sigortalı çalıştıran işyeri İSG uzmanı ve işyeri hekimiyle anlaşmak zorunda değil (2016 ya kadar) diye biliyorum. Tehlikeli ve çok tehlikeli 50 nin altında 2014 ten itibaren zorunlu olacak. Bu durumda işveren sadece risk analizi ve acil müdahele eylemi yapması gerekli ve İSG önlemlerini kendisi alması yeterli olmaktadır.az tehlikeli 6 dk oldu çalışan başına . 6*30=180dk yani 3 saat gitmeniz yeterli dir. saat başına 50 tl komik en az 150 alın ki bişeye benzesin.
180 saatin var, bunu doldurup doldurmamak sana kalmış.merhaba arkadaşlar.isg uzmanlığı c sınıfında aylık en fazla kaç saati doldurmak gerekir ve saat ücretleri nedir?çalışabileceği yerler nerelerdir? bilgi verirseniz sevinirim...
tehlikesiz yerler temmuz 2016 da uzman istihdam etmek zorunda olacak. ücret konusunda 300 tl gibi olabilirArkadaşlar 20-25 kişilik tehlikesiz bir işyerinde çalışmak için ne kadar ücret istemeliyim ? Hesabıma göre ayda 1 gün gidilecek Şimdiden çok teşekkür ederim cevaplayan arkaşlara..
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.