Herkese Merhaba
Halen B sınıfı Uzmanlık yapıyorum.
Uzun yıllardır bu mesleğin içindeyim öncesini bildiğim için çok daha iyi gözlemleyebiliyorum.
Taş çatlasın 4-5 yıllık geleceği var mesleğimizin. Ondan sonraki süreçte bende dahil olmak üzere birçok İSG uzmanını çok zor zamanlar bekliyor olacak. (Tabi yargı önüne çıkıp binlerce lira tazminat ödemeyi hiç saymıyorum bile)
Şu sıra başka işler yapabilirmiyim diye araştırmalara başladım.
Biliyorumki zaman daralıyor.
Dediğim gibi 4-5 sene fazla değil.
Yanıma bir sürü stajyer geldi gitti. Ne iş güvenliğinden haberdarlar ne iş ahlakından, nede saygıdan.,
Ayrıca eğitim kurumlarının kalitesi yerlere düşmüş durumda bunu net biçimde gözlemleyebiliyorum.
Adama soruyorum
Risk değerlendirmesi yaptınmı?
Kaza kök neden analizi?
Yönetmelik?
Teknik bilgi?
Ekipman bilgisi?
Eğitim?
Hiçbişey yok..
Ondan sonra bu adamlar 6 aylık iş güvenliği uzmanıyım A sınıfını B sınıfını cebimden çıkarırım diye forumlarda yazıyor.
Yavaş çıkart kırışmasın.. ne diyeyim?..
Hemen söyleyim. Tanıdığım kendi networkümüzde B sınıfı ve A sınıfı uzmanlar var.
Bunları kendi aramızda konuşup, paylaştığımızda epey eğleniyoruz bilesiniz.
10-15 senedir yurtdışında ve yurtiçinde, orada burada büyük projelerde uluslararası şirketlerde görev alıp bu işin içinde olduğumuz halde biz bile bu şekilde konuşmuyoruz.
Bu şekilde konuşmayada utanırız...
Ayıp sayarız....
Çünkü hiç kimse bu işte süper değil, debi derya araştırdıkça yeni şeyler öğrendiğiniz bir konu bu.
Kimse kendini bu konuda prof falan sanmasın.
Para kazanmaya başlamadan önce mesleğinize saygı duyun. Önce mesleğini öğren gel ondan sonra işinde iyiysen para kazanırsın zaten. Öyle meslektaşlarınıza çamur atarak bir yere gelmeye çalışmayın.
Tekrarlıyorum sözlerimi B sınıfı uzmanım ve başka bir iş koluna geçmek için araştırmalarıma başladım.
Haa içinizi mi karartıyorum?,moralinizi bozuyorum? yoksa gerçeklerimi konuşuyorum? ona siz karar verin.
Herkese kazasız günler dilerim.