- Meslek
- Uzman (C)
Kamu kurumları için durum nedir, bilen var mı arkadaşlar
İşyeri hekimine ödenen parada varArkadaşlar maaşımızı yeni kanun belirledi. Bildiğiniz üzere iş güvenliği uzmanı bulundurmayan iş yerlerine her ay için 5.000 tl ceza kesilecek. ve tabi iş güvenliği uzmanının yapması gereken işlerinde yapılmaması nedeniyle birçok ceza geliyor. Yani işverenin bu cezaları boşa vermesi yerine bize 5.000 tl maaş verip cezalardan kurtulması çok daha mantıklı olacaktır. Yani maaşımızın 4.000-5.000 aralığından aşağı düşmemesi gerekir. Eğer aramızdan "ne iş olsa yaparım abi" ciler çıkıp piyasayı düşürmezse.......
o arkadaşlarda tam ölücüymüşC sınıfı için tam zamanlı bir işletmede çalışmak olarak düşünelim bence. Çünkü B ve A sayısı çok az. Zaten bu değerlerin de üstünde olacaklar. Tabiki benimki öneri. Bu arada 1000-1500 diyen 2 arkadaşı kutluyorum Sanırım osgb sahibiler. Neyse fikir fikirdir.
siz o osgb ye deseydiniz haftada bir gün temizliğe gelin bize ben size 700 tl verimDüşüncenize katılıyorum Mehmet bey.Bu fiat aralığı yine iyi diyorum; çünkü eğitimimi tamamladıktan sonra bir osgb ile görüştüm ve bana işe hemen başlayabileceğimi ve belgeden sonra 700 TL verebileceğini söyledi.
isminizi bilmiyorum ama mikrop bey o osgb size zarf atmış galiba ben bir aydır araştırıyorum istanbulda osgb ne kadar maaş veriyor diye 2000 in altında veren duymadım daha 1900 duydum en düşük o da istisna . diğer illeri bilemeyeceğimGeçenlerde bir OSGB ile görüştüm biz çalışanlarımıza 1000 tl - 2000 tl arası maaş veriyoruz..Türkiyede standardı bu de..Yeni işe başlayanlar 1.200, tecrübeliler 1800 falan dedi..Arkadaşlar OSGB sömürecek adam arıyorlar haberiniz ola...Bunlara bir standart getirilmeli..
Malesef konuuyu yanlış biliyorsunuz artık kişi sayısına bağlı değil bu. hatta 10 kişiden az yaparsa çalışan sayısını normalde adam başına alacağından daha fazla hizmet alacak. b sınıfı işletmede 750 kişiye tam zamanlı uzman lazım yani 180 saat. ama bunu bölersen atıyorum 250 250 250 3 firma kurdun toplamda 187,5 saat hizmet alman gerekecek. yani yeni kanuna göre bölünmek masraflıiş uzmanı değilim fakat bir şeyler söylemek istiyorum. konu maaş limitlerini belirlemek amacıyla açılmış fakat sizler burada birbirinizle savaşa girmiş durumdasınız. Bir beyefendinin yorumunda sınıflandırmaların yapılması ve buna göre ücret seviyelerinin belirlenmesi gerektiği yazıyordu. kısmen katılıyorum buna. Fakat ülkemizin yönetim şeklinden de anlaşılacağı gibi maalesef yaşam standartlarına uygun maaş alabilmek bir çok vatandaşımız için zor oluyor. Uygulanan yasa aslında güzel bir yasa. Fakat onda da eksiklikler var. Çünkü insanlar iş kurarken bu standartlara göre kurulum gerçekleştirmediler. ve şu anki standartları baza alındığında bu kanuna uyumu sağlamak çokta kolay olmayacaktır. Bu kanun firmaları küçük denemeyecek finansal ve fiziksel çalışamalara itecektir.Bu durumdada firmaların bu konuda ben sizlere hayal ettiğiniz rakamları ödeyeceğini düşünmüyorum.Ayrıca gözden kaçırdığınzı en önemli nokta ise şudur. Bu kanunla beraber firmalar oluşacak olan masrafları yine bu kanundaki açıklarla beraber bertaraf etmeye çalışacaktır. Nasıl mı? Şöyle anlatıyım. Malum bir çok firma vergi vb gibi yüklerden kurtulmak için parçalara bölünüyorlar. Aslında bütünler ama evrak üzerinde öyle değiller.Bu kanun bence iş güvenliği uzmanlarının işe alınmasını sağlamayacak. Çünkü iş güvenliği yetkiilisi 50 kişiden fazla çalışanı olan firmalar için gerekli diye okuyorum her yerde eğer doğruysa.Firmalar iş güvenliği adı altında olacak ek ve yeni masraflardan kurtulmak için evrak üzerinde yan firmalarını kuracaktır. ve danışmanlarda iş bulma konusunda sıkıntı yaşayacaktır. bence şunu yapmalısınız. bu kanundan önce ve bu kanundan sonra yeni açılacak olan firma sayılarını kontrol edin. devlette zaten 120000 kişilik iş istihdamı yapmaktan öte açılan ve çalışan firma sayısını arttırmak amacında. tabiiki iş güvenliği uzmanlarının kanun açıklarını yakalayamayan firmalarda bir dönem ekmek yemesi mümkün olacaktır. ama bence konunun bakılması gereken tarafı bu değil. iş verenlerin bu kanunla üzerine yıkılacak olan kanunun bedellerini nasıl bertaraf etmeye çalışılacağıdır. Bu kanunu balkaymak olarak gören arkadaşlar biraz daha düşünmeli bence diye düşünüyorum. Bu arada dediğim gibi devletin uyguladığı bu kanun gerçekten adilliği yansıtmıyor. uygulanmalımı? tabiiki uygulanmalı. türkiyede maalesef iş güvenliği konusunda çok ama çok geriyiz. fakat bunun için yeni açılan firmalar hedef alınmalı ve standart zorunluluklar getirilmeli. faaliyette olan firmalara ise bu konuda yavaşça gereksiz ve haksız cezalara tabi tutulmadan uyumluluk çalışamları başlatılmalı. devlet madem o kadar biliyor o zaman kendi bünyesine bu uzmanları işe alsın. zaten halktan ve iş verenlerden aldıkları şu anda yenilikler için yeterli diye düşünüyorum. ayrıca bu konuda inşaat sektörüde akıllı sistem konusunda zorunlu kurulum kanunuyla pekiştirilmeli. çünkü iş güvenliğinin en büyük sıkıntısı inşaat sektöründe sağlıksız yapıların oluşumundan kaynaklanıyor. yangın çıkışı yangın merdiveni olmayan binaya izin veriyorsun sonrada gelip diyorsunki merdiveni yapmazsan çıkışını koymazsan al sana 5000 lira ceza. yok öyle şey. heleki binanın proje yapısı bir kalfa tarafından oluşturulduysa o çıkışı yapmak hiç mümkün olamayabiliyor. yani baştan aşağı bence bu kanun saçmalıktır. çünkü toplum inşaat sektörü ve firmalar bu kanuna hazır yapıda değildir. bu kanunu uygulamak ve halka yaptırıımlarda bulunmak için öncelikle sağlıklı binalar ve iş yerleri inşaa etmelisiniz. halk diyorum diye yanlış anlaşılmasın. iş verenlerde benim için halkın ta kendisidir. neyse konuyu çok dağıttım sanırım. bu saatte yorgunluktan dolayı ancak bu kadar yazabiliyorum. daha sonra ciddi bir şekilde bu konuyla ilgili detaylı bir yazı tarafınıza sunmak niyetindeyim. saygılarımla.
her şehirde piyasa farklı sanırım. benim bildiğim izmir civarı OSGBler bile 2000 ve üstü veriyor. ölü fiyatı verenler var tabi ama gelen drmuyo ha bire 6 ay tecrübe yapan iyi paralı yer bulup kaçıyor. onlar da uyanır yakında. sizin OSGBlerinizin patronları sizi sömürüyor diyeceğim ama bilemem. belki onların iş aldıkları firmalar da ölü fiyatı veriyor. ama bunu hekimden ya da kendilerinden çıkarmıyor uzmanlardan çıkarıyorlar.öncelikle şunu söylemeliyim ki, gönül isterki sizin dediğiniz gibi olsun ve 2500 -3000 arası maaşlar alalım c sınıfları için konuşuyorum.Ama o söyledikleriniz tam olarak hayal bence, gerçekten varsa o fiyatı veren osgb ler ben hemen giderim.Sanayinin göbeği olan bir şehirde çalışıyorum şu an Antep'te ve 2000 i geçen bir maaş duymadım daha 2000 ide şantiyeden gelen bir arkadaşa verdiler 1.5 yıllık tecrübesinden dolayı, mersinde 1250 teklif ediliyor.Yani sizin söylediğiniz rakamlar verilmiyor, B sınıfına 3000 teklif eden osgbler gördüm ben, tabipler odası gibi bir limit konmalı bizede, tabipler 6000 'nin altını asla kabul etmiyor, hiçbir osgb de bunun altını teklif edemiyor zaten , bizler içinde bu şekilde limitler belirlenmeli bence.
bir şey merak ettim. tam zamanlı mı çalışacaksınız? 600 lira sadece uzman mı?Arkadaşlar üç gün önce tehlikeli sınıfta bir firma ile görüşme yaptım 80 kişi çalışıyor bu firmada .osgb'den fiyat almışlar 600 tl .bunu duyunca ağzımı bile açmadım .bence osgb'ler olduğu sürece bizlerin gelir elde etmeleri imkansız devlet buna önlem anlamı en başta . bunu duyunca 1500-2000 insana uçuk bir rakam geliyor.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.