Öncelikle selamlar.
Pek aktif değilim forumda ama sürekli okuyordum. Başlığı görünce 2-3 kelam edeyim dedim. C sınıfı, 6 aylık iş tecrübesi olan ve Tr'de ilk 5'te olan bir inşaat firmasında Uzmanlık yapmaktayım.
Bu 1000tl altına çalışan arkadaşlara bi dost, arkadaş kardeş tavsiyesi. Yarın basın istifayı.
Tecrübesiz arkadaşlarım için de şunu söyliyeyim.
Biliyorum iş bulmak zor, türlü zorluklarla buralara geldiniz. Bir an önce çalışıp üretip, hem çevrenize ailenize eşinize dostunuza ben burdayım demek istiyorsunuz.
Yalnız, bi çok meslektaşımın belirttiği gibi, arkadaşlar bu işin şakası yok.
İş yerim Leventte, Ana Yüklenici firma, 15 taşeronumuz var. Hemen hepsininde iş güvenlik uzmanı.
Aralarında tek düzgün diyebileceğimiz maaş alan ben ve iş arkadaşlarım.
-1000 lira verip, 700'ünü bankaya yatıran, kalanını elden veren mi ararsınız
-En ufak bir kazada uzmanını satan ve hedef gösterip arkasında durmayan mı ararsınız.
-ekonomik nedenler yüzünden küçülmeye giden şirketin çıkardığı ilk adam uzmanı olmasını mı ararsınız...
Bakın bizler bu ülkede birşeyler düzeltilecekse, bunda ilk adımları atacak insanlarız. Eğer biz de bilinçsizce davranıp bu riski 1000 lira gibi çok komik bir rakama alacaksan, türkiye deki işlerin gelişmesini, halkın, şirketlerin, patronların, işçilerin bilinçlenmesini kimse beklemesin.
İş bulma konusuna gelince, arka sayfada bi meslektaşım yazmış.
Arkadaşlar, gerekirse 4-5 ay işsiz kalın, ama büyük firmaya, iş güvenliği anlamında bilinçlenmiş firmaya girmeye çalışın.
300 işçi çalıştıran sözde devasa bi şirket olan taşeronumuz işçisine baret-gözlük gibi 20 liralık donanım sağlamıyor. Parası mı yok ? Var. Ama iş güvenliği onlar için sadece bir "yasa". Adamlar mühendis olan iş güvenlikçisine 1200 tl (yarısı elden) veriyor. Şaka gibi.
Büyük firmalar olaya daha farklı bakmaya başladı. Departmanlar oluşmaya başladı.
Size tavsiyem, ucube şirketlerden uzak durun. Gerekirse işsiz kalın bi kaç ay daha. Ama aramaya devam edin.