benim eksik kaldığım konu şu:bu iç yönetmelikte herşey yazıyor.mesela araç kullanan personel içinde talimatlar var.dikiş makinasında çalışan işçi araç kullanmıyor.yani çalışana imzalatırken sadece yaptığı işe uygun olan kısmını ayırıpmı imzalatacağız yoksa bu şekildemi imzalatmalıyız.ayrıca emeklerinize teşekkür ederim.Firma içi iş güvenliği ile ilgili iç yönetmeliğin örneğini aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
Unutmayın çalışan personellerinize iş güvenliği açısından ceza kesmek istiyorsanız onu sağlam bir iç yönetmeliğe dayandırmanız gerekmektedir. Bu cezanında eğer mevcutsa iş güvenliği kurulundan alınan kararla kuruldan geçirilmesi ve her personele imza karşılığında tebliğ edilmesi gerekmektedir.
Sonrasında alınan personelden alınacak savunma iç yönetmelikte ilgili maddelere dayandırılarak belirtilen ceza kesilebilir.
kaan bey öncelikle güzel paylaşım için teşekkürler. bu iç tüzükte belirtmiş olduğunuz güvenlik kuralları ile ilgili olan bölüm(338 maddeli olan yer) bu kısımın oluşturulması kurula katılanların oy çokluğuyla mı belirlenmeli, yoksa iş güv. uzm. ve iş yeri hekimi bunları oluşturduktan sonra mı iş verene bu haliyle kabul ettirmeli? nasıl bi yol izlemek lazım?Firma içi iş güvenliği ile ilgili iç yönetmeliğin örneğini aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
Unutmayın çalışan personellerinize iş güvenliği açısından ceza kesmek istiyorsanız onu sağlam bir iç yönetmeliğe dayandırmanız gerekmektedir. Bu cezanında eğer mevcutsa iş güvenliği kurulundan alınan kararla kuruldan geçirilmesi ve her personele imza karşılığında tebliğ edilmesi gerekmektedir.
Sonrasında alınan personelden alınacak savunma iç yönetmelikte ilgili maddelere dayandırılarak belirtilen ceza kesilebilir.
çok teşekkür ederim.bunu istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.
mesela ben çalıştığım yerde ekteki belgeyi uygun gördüm ve bunu yayınladım.
her sayfanın imzalatılmasına gerek yok bence.ben çalışanlara bunu bir çıktısını veriyorum.ekteki diğer belgeyide imzalatıyorum.ayrıca bunları kurulda kabul ettiğimize dair karar da çıkardım.
Firma içi iş güvenliği ile ilgili iç yönetmeliğin örneğini aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
Sonrasında alınan personelden alınacak savunma iç yönetmelikte ilgili maddelere dayandırılarak belirtilen ceza kesilebilir.[/
Kaan Bey burada paylaşmış olduğunuz, iç tüzük örneği; İş sağlığı ve güvenliği kurulları hakkındaki yönetmelik md.8, 1.fıkra '' a'' bendine yönelik bir çalışmadır değil mi?( a) İşyerinin niteliğine uygun bir iş sağlığı ve güvenliği iç yönerge taslağı hazırlamak, işverenin veya işveren vekilinin onayına sunmak ve yönergenin uygulanmasını izlemek, izleme sonuçlarını rapor haline getirip alınması gereken tedbirleri belirlemek ve kurul gündemine almak)
sizin burada paylaşmış olduğunuz doküman ve madde 8'in işaret ettiği iç yönerge taslağı aynı hususlar sanırım. Yanlışsam düzeltirseniz memnun olurum.
merhaba iş sağlığı ve güvenli kurulları hakkında yönetmelik madde 8 aşağıdadır. bu iç yönerge taslağını hazırlamak isg kurulunun görevleri arasındadır.Uzman arkadaşlarım merhaba,
isg iç yönetmeliği hazırlamak yasal bir zorunluluk mudur, herhangi bir yönetmelikte geçer mi , yoksa çalışanı ve işvereni güvence altına almak için oluşturulması önerilen bir döküman mıdır?
İç yönetmelik zorunluluğu işe sağlığı ve güvenliği kurullar hakkında yönetmelikte gecerkurulun görevlerinden biridirancak kurulu olmayan işyerlerinde ceza uygulamalarında dayanak olarak kullanılır.isg açısındanİş güvenliği el kitabı ile bu aynı mıdır?
Ayrıca yasalarda bunu yapma zorunluluğu nerede geçiyor bilen var mı?
Hüseyin Bey bugün sizin risk analizini gördüm,gerçekten güzeldi.Elinize sağlık
Kaan Bey ellerinize sağlıkFirma içi iş güvenliği ile ilgili iç yönetmeliğin örneğini aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.