- Medeni hal
- Bekar
- Meslek
- İş Veren
tüm elektrik panolarının, tehlikeli maddelerin bulunduğu yerlerde yönetmeliğe ilgin olarak işaretlemelerin olması istendi
Süleyman bey hastanenizde tahliye şeması var ve asılımıydı oda soruldu mu?tüm elektrik panolarının, tehlikeli maddelerin bulunduğu yerlerde yönetmeliğe ilgin olarak işaretlemelerin olması istendi
Merhaba, teknil anlamada basınçlı kapların periyodik kontrolü, elektrik topraklama ve paratoner ölçü ayrıca ortam ölçümleri bigi konularda inceleme yapıldımı ?tahliye şemaları asılı idi ama güvenlikte tüm katların tahliyeplanları var mı dedi bu da ayrı bir şok oldu benim için hiç aklıma gelmemişti
ben ulaşamadımsize nasıl ulaşacağızÖzelden bana ulaşabilirsiniz...
Yönetmeliğe göre hastaneler PKD kapsamı dışında tutuluyor Süleyman beyhastanede patlamadan korunma dökümanı oluşturan var mu
30 Nisan 2013 SALImerhabalar konu ile ilgili yönetmeliği alabilirmiyim sizden,çünkü çalışma bakanlığından gelen müfettişler eksik olarak yazdılar ve yapılmasını istediler
bana gelen müfettişlerin raporunu atabilir misiniz bari bu sayede hangi konulara dikkat ettiklerini anlamaya çalışmış olurummerhabalar konu ile ilgili yönetmeliği alabilirmiyim sizden,çünkü çalışma bakanlığından gelen müfettişler eksik olarak yazdılar ve yapılmasını istediler
bizde denetleme geçirdik müfettiş gerekli değil dedi çünkü patlayıcı ortam yönetmeliğinin başında hasta tedavisi yapılan yerleri kapsamadığını gösterdim muhtemelen insiyatiflerine bırakılmış30 Nisan 2013 SALI
Resmî Gazete
Sayı : 28633
YÖNETMELİK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:
ÇALIŞANLARIN PATLAYICI ORTAMLARIN TEHLİKELERİNDEN
KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, çalışanları sağlık ve güvenlik yönünden işyerlerinde oluşabilecek patlayıcı ortamların tehlikelerinden korumak için alınması gereken önlemlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.
Kapsam
MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamına giren ve patlayıcı ortam oluşma ihtimali bulunan işyerlerinde uygulanır.
(2) Ancak;
a) Hastalara tıbbi tedavi uygulamak için ayrılan yerler ve tıbbi tedavi uygulanması,
b) 1/4/2011 tarihli ve 27892 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Gaz Yakan Cihazlara Dair Yönetmelik (2009/142/AT) kapsamında yer alan cihazların kullanılması,
c) Patlayıcı maddelerin ve kimyasal olarak kararsız halde bulunan maddelerin üretilmesi, işlemlerden geçmesi, kullanımı, depolanması ve nakledilmesi,
ç) Sondaj yöntemiyle maden çıkarma işleri ile yeraltı ve yerüstü maden çıkarma işleri,
d) Patlayıcı ortam oluşabilecek yerlerde kullanılan her türlü taşıma aracı hariç, uluslararası antlaşmaların ilgili hükümlerinin uygulandığı kara, hava ve su yolu taşıma araçlarının kullanılması,
bu Yönetmelik kapsamı dışındadır.
ayrıca siz hastanede ne tür sağlık ve güvenlik işareti kullandınız?
Normalde zaten acil çıkışlarla ilgili var onun dışında tüm elektrik tesisat odalarına ben elektrikle ilgili uyarıcı işaret koydum
ayrıca patlama alanlarına patlama alanı ile ilgili uyarıcı ve tehlikeli maddeler ile ilgili koydum.
Ayrıca yağlı ellerle tüplere dokunmayınız işareti de dahil olmak üzere
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.