nasıl öyle bir yorum çıkarabiliyorsun anlamak mümkün değil... Nace koduna ne gerek var o zaman... bence sen komple yönetmeliği bir daha oku...Arkadaşlar benim burdan anladığım her hangi bir yerde 750 gün makine mühendisi olarak çalışan, tebligde makine mühendisi yazan yerlerde uzman olarak çalışabiliyor.
Demek sende jeoloji mühendisisin dostum... Ahhh ahhh... Ne olacak jeoloji Müh. hali...Ahmet bey, aslında yukarıda sorunuza cevap verilmiş. Tekrar yazayım,
Sağlanması gereken 2 tane şart var;
en az 3 yıl tecrübenizin olduğu NACE kodu ile bu koda denk gelen meslek ünvanında (diplomanızda yazan) denkliğin olması.
Yani; 43.99.___ nace kodu çok tehlikelide ise ve burada en az 3 yıl tecrübeniz var ise, son sütünda Fizikçi yazmıyor ise çalışamazsınız. Fizikçi diye yazan 3.sütunda ise ona tam karşılık gelen nace kodunda en az 3 yıl tecrübeniz yoksa yine çalışamazsınız.
17 yıllık inşaatçı ve 12 yıllık aktif sigortalı olarak ben de Jeoloji mühendisi olduğum için görev alamıyorum maalesef.
Arkadaşların dikkatine!...
Yeni yayımlanan "Çok Tehlikeli İşlerde Görevlendirilebilecek (C) Sınıfı İş Güvenliği Uzmanları Hakkında Tebliğ" e göre
" Üç yıllık mesleki tecrübe ve (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip olanların:
Mesleki unvanları ile eşleştirilmiş olan kodlarda görev alabilmeleri için "Mezuniyetlerinden itibaren en az üç yıl görev yapmaları ve bu süre içinde de en az 750 günlük prim ödenmiş olması gerekmekte olup bu durumdaki C sınıfı iş güvenliği uzmanlarının İSG-KATİP üzerinden yapacakları başvuruları Genel Müdürlükçe değerlendirilerek, onaylanır" denilmektedir.
Yukarıdaki koşulların sağlanabilmesi adına C sınıfı iş güvenliği uzmanlarının gözden kaçırmamaları gerekecek hususun;
SGK'dan alacakları hizmet döküm belgelerinde yer alan işyeri sicil numaralarındaki iş kolu kodu ile söz konusu tebliğ Ek-1’de yer alan tablodaki "NACE Rev.2 Altılı Ekonomik Faaliyet Sınıflamasındaki altılı faaliyet kodu " nun eşleşmesi gerektiğini önemle anımsatırım.
Aksi durumda C sınıfı iş güvenliği uzmanlarının sözleşmelerinin onaylanmama riski olduğunu önemle anımsatırım.
Sağlıcakla kalınız.
Merhaba, ben şuanda kimyager olarak arıtma sektörü makine imalatı yapan firmanın laboratuvarında çalışıyorum. Makine imalatı yapılan alanlar hangi tehlike sınırında yer alıyor? Bu nace kodu meslek eşleşmesi dediğiniz olay nereden bakılabiliyor. Açıklayabilirmisiniz.. teşekkürler
arkadaslar bende sormak ıstıyorum yardımcı olursanız sevınırım
mezun oldugum bolum fızık ve özel hastanede yönetici olarak 6 yıldır çalışıyorum ve ılgılı nace kodlarında fızık ve hastane eşleşiyor ben a grubu olarak hastane ve ılgılı nace kodlu yerlerde çalışabılırmıyım?
arkadaslar bende sormak ıstıyorum yardımcı olursanız sevınırım
mezun oldugum bolum fızık ve özel hastanede yönetici olarak 6 yıldır çalışıyorum ve ılgılı nace kodlarında fızık ve hastane eşleşiyor ben a grubu olarak hastane ve ılgılı nace kodlu yerlerde çalışabılırmıyım?
enıs bılıyorum ama yorum farkı olabılırmı dıye sızede sormak ıstedım?ben calısabılrım dıye yorumluyorum dogrumu acaba
86.10.12bende aynı şekilde yorumluyorum. çalışabilir.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.