İŞ SAĞLIĞI DAİRE BAŞKANI SAYIN MEHMET BERK'E GÖNDERDİĞİM MAİL VE CEVABI ;
"Sayın Mehmet Bey;
Değerli vaktinizi ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim.
Mezuniyetimden beri bu sektörde çalışmaktayım. Halihazırda Deri Mühendisi olarak hastanelerde çalışan başka birisi bulunmamaktadır. Sağlık sektörü için eğitimler aldım ve "Sağlık Kurumları Yöneticiliği" ön lisans programı ve "İşletme MBA" yüksek lisans diplomalarına da sahibim.
Hastaneler için belirlenen branşlar çok geniş ve yapıcı tutulmuş, ve kimsenin aklına Deri Mühendisi' nin bir hastanede çalışacağı gelmeyeceğine bende katılıyorum. Ancak bu durum için ne yapabilirim?
Bu kadar geniş tutulan branş listesine nasıl ilave olabilirim?
İnanın bana hastanemizde bu görevin başına gelmeyi çok istiyorum. 2,5 senedir "Hizmette Kalite Standartları" adı altında Sağlık Bakanlığı denetlemelerinde kemik kadrodayım ve idealim İSG uzmanı olarak ikili koordinasyonu sağlamaktır.
Desteğinize ve yardımınıza ihtiyacım var. Saygılarımla...
"Biyomühendis, Biyomedikal Mühendisi, Çevre Mühendisi, Elektrik Mühendisi,Elektrik-Elektronik Mühendisi, Elektronik Mühendisi, Endüstri Mühendisi, Fizik Mühendisi, Fizikçi, Genetik ve Biyomühendis, Kimya Mühendisi, Kimyager, Makine Mühendisi, Mekatronik Mühendisi, Mekatronik Öğretmeni, Nükleer Enerji Mühendisi, Elektrik Öğretmeni, Elektronik Öğretmeni "
" CEVAP : Enis bey bu yapılmış olan düzenleme mesleki tecrübeye dayalı, siz deri mühendisi olduğunuzu belirtiyorsunuz, deri sanayinde çalışmış olsaydınız ve 750 gün prim ödemiş olsaydınız, deri işletmelerinde görev alabilirdiniz. bunun dışında olan ve tanımlanmamış olduğunuz alanda çalışma görev almanız mümkün değildir bilginize.
Mevzuata göre yapılabilecek bir şey yok. "
Niçin ayrımcılık yapıyorlar anlayamıyorum, sağlık kurumları ve hastaneleri deri mühendisliğinden daha iyi biliyorum. çözüm bulamıyorum. fikri olan lütfen yardımcı olsun!!!