- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (B)
Bu tebliğ ne zaman yayınlanır acaba?Umarım arzu edildiği gibi olur..
Bu tebliğ ne zaman yayınlanır acaba?Umarım arzu edildiği gibi olur..
Bu tebliğ ne zaman yayınlanır acaba?
Ağustos ayı içerisinde çıkmazsa şayet Kasım sınavı zor gibi görünmekte ancak şöyle de bir handikap var 1 yıl içerisinde 2 sınav hakkı denilmekte. Eğer Kasıma yetişmezse sadece bahar döneminde yapılacak tek sınav hakkı kullanılmış olacaktır.
arkadaşlar bu konuya açıklık getirmek için tekrar yazma gereği duydum
gerçi ilk sayfada ve bazı yazışmalarda bu durumu açıklamıştım ancak tekrar açıklamak gereği hissettim
çünkü maalesef herkes hayal ettiği ve istediği şeyleri yazıyor
bu konuyu bizzat çalışma bakanlığında yetkilendirme daire başkanlığında önemli denebilecek seviyede biriyle görüştüm
aranacak şart sevgay hanımın yazdığı gibi mesleki tecrübe değildir zaten alix in dediği gibi bunu denediler danıştay dan dönmesini bırakın ;
bu şekilde A hakkı elde edecek C mühendis sayısı 500 bile bulmamış istenilen B ve A sayısı 10.000 civarı iken sayı şu anda 1300 dür
sürekli yazılan zaten C sınıfları 3 sene tecrübeden sonra A oluyor durumunda dikkatinizi çekerim C sınıfı uzman tecrübesi aranıyor bu zaten en başından beri var olan bir durumdu mesleki tecrübe aranacaksa böyle bir düzenleme niye yapılsın ki
son olarak bakanlıkta konuştuklarımızı tekrar aktarıyorum uzman olarak çalışmışlık değil sadece iş hayatında herhangi bir tecrübe ile prim gün sayısı aranacak gün sayısı belli olmamakla beraber B olabilmek için 2200-2500 prim gün A olabilmek için 3200-3500 prim gün şartı istenecek ki danıştayın iptalinden sonra bu prim gün sayılarını düşüreceklerini ve bu süreci hızlandıracaklarını düşünüyorum çünkü bakanlık ilk günden beri danıştaydan ve A sınıflarının yüksek bedellerinden ve azlığından şikayetçi
tabiki son dakika neyi değiştirirler bilmem ama 1 ay kadar önceki konuşma detayları böyleydi
bilginize
Çalıştığı yerin tehlike sınıfını ve buradaki prim gün sayısını dikkate alır diyor. İş konusunda çalışmayı değil. Haklısın burada bir handikap var örneğin çok tehlikeli bir yerde mühendis genelde işletmede yada işin riskli olduğu yerde çalışır ve tehlikelere ve iş güvenliğine çok hakimdir. Ancak aynı firmanın pazarlama bölümünde çalışan bir mühendiste aynı sınava girip belge yükseltebilecek. Çünkü iş yerinin tehlike sınıfı dikkate alınarak diyor iş yerinde yaptığı görev dikkate alınır demiyor.benim pirim gün sayım 4350 ancak işci olarak pirimi yattı. şayet pirim gün sayısına bakılacaksa uzman olarak mı yok sa şart gözetmeksizinmi olacak.
Arkadaşlar ben buradaki olayı anlayamadım? bilen varsa aydınlatırsa sevinirim.
Bildiğim kadarı ile isgu olarak çalışılırsa B ve A olabiliyoruz. Şimdi sadece prim gün sayısına mı bakılacak yani? isgu olarak prim yatmasa bile? eğer öyleyse neye göre yapılacak? benim yaklaşık 5800 günüm var, son iki sene farklı şirket olmak üzere 16 seneye tekabül ediyor. buna mı bakılacak yani? tam anlayamadım?
Arkadaşlar ben buradaki olayı anlayamadım? bilen varsa aydınlatırsa sevinirim.
Bildiğim kadarı ile isgu olarak çalışılırsa B ve A olabiliyoruz. Şimdi sadece prim gün sayısına mı bakılacak yani? isgu olarak prim yatmasa bile? eğer öyleyse neye göre yapılacak? benim yaklaşık 5800 günüm var, son iki sene farklı şirket olmak üzere 16 seneye tekabül ediyor. buna mı bakılacak yani? tam anlayamadım?
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.