Kaba inşaat şantiyesinde çalışıyorum,A sınıfı uzman haftada 2 gün geliyor ancak bazı firmalar tam zamanlı isg uzmanı bulundurmak istiyorlar ya da asıl işveren taşerondan tam zamanlı uzman bulundurmasını istiyor.A sınıfı uzmanların tam zamanlı durması yüksek maliyetli olacağından,C sınıfı uzman bulunduruluyor tıpkı benim gibi.Asıl sorumluluk A sınıfı uzmanda ve işverende benim yasal bir sorumluluğum yok,ben sahada çalışıp önlemler aldırıyorum,risk tespitleri yapıp işverene bildiriyorum onlar da anında çözüm buluyorlar.(Geçen ay denetim geçirdik A sınıfı uzmanın bilgileri alındı benim hiç bir yerde ismim geçmedi.)İsg katipten atamamız içe görevlendirme olarak yapılıyor bu nedenle belgemizi kullanarak çalışmış görünmüyoruz yani B uzmanlık için gereken 3 yıllık süre işlemiyor.Ben bağlı olduğum osgb den dışa görevlendirme yapmalarını istedim yani başka bir firma daha atandı ,ayda bir,şantiyeden izinli olduğum birgün denetim yaparak belgemi de kullanmış oluyorum.Sormak istediğiniz bir şey olursa bildiğim kadar yardımcı olabilirim