- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (A)
Sami Bey Merhaba
Üslubunuzla haklıyken haksız duruma düşüyorsunuz. Öncelikle kimse kimseye sınıf yer sorma gibi bir duruma giremez. Ben 7 yıldır bu işi yapıyorum. 7 yıldır sınıf yükseltmedim hala c sınıfı uzmanım. 7 yıldır A+ şantiyelerde iş güvenliği koordinatörlüğü yaptım. Sizce de herhangi bir A sınıfı uzmanın gelip şu cümleleri ben veya benim gibi birçok arkadaşa söylemesi haksızlık olmazmı. Yerimizi sınıfımızı bilmemiz ne demek. Kusura bakmayın ama hem yaşınız hemde A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olmanız dolayısıyla bu cümleniz çok da yakışık almadı bence.
İkinci olarak eve benim bir kaybım olmayacak ama piyasada pek çok arkadaşımız ya ücretsiz izine çıkartıldı yada kısa çalışma ödeneği ile işlerinden kopartıldı. Netice olarak zaten kıt kanaat geçinen arkadaşlarımız daha az bir parayla yaşamlarını devam ettirmek zorunda kaldılar. Bana kızabilirsiniz ama şu ekonomik süreçte 6 - 7 aylığına yasayı ertelemekte fayda var. En azından onlarca arkadaşımız işinden ekmeğinden olmasa. Ülke olarak da bireysel olarakta zor günler geçiriyoruz. Yasanın ertelenmemesi sizlere maksimum 1500-2000 bandında bir kazanç sağlar peki diğer arkadaşlarımız ne olacak ?
Herkese İyi Çalışmalar
sorun şu ki az tehlikeli sınıflarda yasa ertelemesi olmazsa kimse işsiz kalmaz. İş değişikliği olabilir evet ama işsizlik söz konusu olmaz. Herkes kendi sınıfına uygun işlere yerleşebilir. Buna itiraz neden anlayamıyorum.