Herkes kendi açısından bakıyor ve tamamen bencillik var ortada...!Çoğu işyeri 4 ay iş yapamadı,ödeme alamadı,mal satamadı zaten.Herkes Sgk Kısmi ödemeye başvurdu Sgk hala ödeme yapıyor.Çoğu işveren ortaya çıktığı ilk günden 1 ay içinde toplu çalışan çıkarmaları yaptığından 16.04.2020'de Torba Kanununu onaylandı ve işten çıkışları yasaklandı farkındaysanız. Bu durumda kimsenin şu an ki önceliği kimse kusura bakmasın ama az tehlikelerin başlaması ve Kamuya İş Güvenliği başlaması da değil.Kaynak yok bir kere,sadece sosyal yardımlara 5.5 milyon vatandaşa ödeme yapıldı ki o da 5,5 milyar lira yapar zaten...!Adam zaten öldüm diyor siz iş güvenliği diyonuz...!Bu covid-19 belası yüzünden insanlar vergi borçlarını ve 2020 Ekim ayına ertelenen çalışan sgk primlerini nasıl ödeyeceğini düşünüyor,yapılandırma istiyor siz isg istiyonuz...!Birikti ki her şey düşünün banka kredi borcu ötelemesi ve ihtiyaç kredisine başvuran işverenler biliyorum ben,bu durum için adamlar toptan gelecek olan borçları nasıl ödeyeceğim diyor ki isg'ye nasıl kaynak ayırsın bir düşünün empati kurun. Adamlar başlasa da almaz,alsa da para ödemezler gerçekçi olun...!
Şu an ki uzatma gerekliliktir ve mücbir sebep söz konusu,2021 Temmuz veya 2022 Ocak uygun olur.(Eski sistemle de c,B yerine;B'de A yerine bakmaya devam etsin. Zaten bize yaramayacak bak görürsünüz,A-B-C sınıflarını da birleştirirler ve kıdeme göre veya herkez uzmanlık alanlarına göre bakacak diye sınıflarına ayırırlar gibime geliyor.)Bu tarihleri de Covid19 2021'e kadar uzayabilir diyenler için düşünüyorum. Ayrıca 6 aya anca insanlar anca toparlar kendilerini ve 2021 ile anca önlerini göreceklerdir.
Sizin göreviniz güvenlik,iş yerlerinin ekonomik güvenlikleri ve iş devamlılıkları da bu işin bir multi-disipliner bir yapıda olduğunu göstermez mi?Ben uzatılmasından yanayım. Herkes bir durumunu görsün,insanların çaresizliğini görüyorum ben siz hiç dikkat etmiyor musunuz?