- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (B)
Murat beyin dediği gibi işsiz kalacağız.sınav ertelendi bakma süresi ertelenmedi ve bu yüzden işsiz kalacağız.benim gibi bu durumda olan arkadaşlar lütfen aile çalışma ve sosyal hizmetleri bakanlığını sizde arayın yada 170 hattını.Yasa ertelenmesin diyen arkadaşlara şunu sormak istiyorum:
Evliyim,eşim çalışmıyor, 2 çocuğum var ve yaklaşık 18 gün sonra işsiz kalacağım. Ben ve benim gibi bir üst sınıfa bakan C ve B sınıfı iş güvenliği uzmanı arkadaşlarımıza da bir öneriniz tavsiyeniz var mıdır eve götüreceğimiz ekmek konusunda? Mevcut ekonomik şartlarda iş bakmam, bulmam, mülakat vs en iyi ihtimalle 2-3 ay sürer. O süreçte ne yapacağım? Belki de çok uzun bir süre işsiz kalacağım.
Arkadaşlar hiçbir İGU yönetmelikte geçen "kamu kurumları ile 50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerine getirilen İSG hizmeti zorunluluğu" kısmını tartışmıyor, tartışmamalı da. Buralara hizmet verme zorunluluğundan neden rahatsız olalım, aksine mesleğin ve kültürün gelişmesi, herkesin İSG ile tanışması açısından çok güzel bir fırsat bu.
Önceki yorumlarda da arkadaşlar bundan bahsetmiş mevcut sözleşmeler devam etsin yenileri yapılmasın diye evet düşünce güzel ama uygulaması çok zor. Lütfen ertelenmesini isteyen arkadaşları meslek haini olarak görmeyin. Hepimiz evimizi geçindirmek için çalışıyoruz, korkumuz da bunu sağlayamayacak olmamız.
Saygılar.