Yani iş gene sonuçta döndü dolaştı devlet bize yardım etsine mi geldi???
hiçbir şeyin dönüp dolaşıp devlete geldiği bir şey yok ki olsa da gayet normal adı üstünde DEVLET Vatandaşa öncü olacak, yardımcı olacak, ödüllendirecek yol gösterecek. Bunca yıl hatta senelerdir sen bu işle ilgili kanunlar çıkartmışsın ama uygulatamamışsın en son işçiyi de işvereni de hekimi de ig uzmanı da galeyana getirmişsin kanun çıkarttım demişsin hadi uygula uygulamazsan ceza demişsin hiçbir alt yapıyı oluşturmadan, daha millet alışamadan yasayı ertelemişsin senin emin olmadığın güvenmediğin bir şeye işveren güvenir mi güvenmez işverene o zaman 100 tl de çok gelir 500 tl de tut ki sonra uzmanı atarsın meydana oda anlatır anlatır durur kendini yer bitirir. Kendin yetkili olmamışsın devlet olarak uzmana da yetki vermemişsin Ben soruyorum şimdi İş güvenliği uzmanı olarak işi durdurma işyerini kapatma yetkin var mı ? YOKKKK peki bakanlığa şikayet edebilen kaç uzman yada hekim var eminimmm o da yoktur. Herkesin elini taşın altına koyup bir durup düşünmesi gerek ne işvereni, ne uzmanı nede işçiyi savunurum sen baştan kurallarına koyar ve uygularsan senin altında çalışan adamlarda o kuralları benimser zamanla.
İş güvenliği uzmanı yok yetişmez demişsin KURSLAR AÇMIŞSIN sokakta kimi görsem İş güvenliği uzmanı olacağım diyor. Ya bu iş bu kadar önemsiz basit değil ki bazen forumda da okuyorum yeni mezun arkadaşlar okul bitiyor, hemen sınav ben uzman oldum sorsan iş güvenliği nedir amaç nedir? cevap yok Bu olayı bile devlet ranta çevirmiştir. Önüne gelen kim varsa sınava giriyor ben 4 yıl okumuşum bide üstüne master yapmışım birde kedinin bile geçmediği dağda tepede çalışmışım o adamla kanun gözünde aynı kefede olacağım bu adalet mi bence değil ?
He birde bir işyerine başlamadan önce maaş soruluyor , yahu tamam herkesin ihtiyaçları var ama işi bilmiyorsun hele bi öğren zaten sen iyi uzman olursan yada çalışan zaten sen belirlersin maaşını.
Ben bu konuda dertliyim katılan olur katılmayan olur saygı duyarım ama Önce devlet planla alt yapıyı oluştur sonra uygula yada uygulat bugün olmuş aynı yıl içinde yönetmelikler 2. defa değişmiş, yayınlaması gereken tebliğlerden ses yok.
İşveren ne gerekiyorsa önce bilinçlenecek, öğrenecek gerekirse yardım alacak sonra planlayıp uygulayacak
İş güvenliği uzmanı işyeri hekimi de hakkıyla bu işi yapıp ücretini alacak, kursta öğrendikleriyle değil gündemle takiple işini yapacak, sabah pc ye oturunca önce resmi gazeteye bakacak, anlayacak soracak araştıracak
İşçide kendisi için yapılan bunca kavga için doğru davranacak.
Herkese sağlam İş sağlığı ve Güvenliği bilinci oluşmuş kültür ortamlarında çalışmayı, kazasız iş günlerinin olduğu mutlu günler dilerim.