- Meslek
- Uzman (A)
Aylık 3 bin tl ye calısacak 50 tane a sınıfı tanıyorum.
a sınıfı uzman olarak 12 binin altına düşmeyelim diyoruz.Bir işyerinde çalışan ve de o işletmenin aynı zamanda iş güvenliği uzmanlığı hizmetini veren A sınıfı belge sahibi bir çalışan olarak şunu söylüyorum; herhangi bir osgb de çalışma durumum olursa ayda en az 7000-8000 tl den aşağı bu işi yapmam, o riske girmem...
Duyum mu temenni mi?Arkadaşlar yakında bu işde değişecek...
Artık herkes sadece kendi sınıfında çalışabilecek...
Yönetmeliklerde değişiklik yapılacak...
uzman ve hekimin parasını bu adam mı verecekmişAli Tezelin yazısına göre...
İşyerinde 9 veya daha az işçisi olanlardan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta olanların iş sağlığı ve güvenliği ile işyeri hekimi veya diğer sağlık personeli ihtiyacını SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) illerde açacağı ihaleler sonrasında, ortak sağlık-güvenlik (OSGB) birimlerine ihale edecek ve bu işyerlerinin cebinden tek kuruş para çıkmayacak. İhaleyi alan OSGB, sanayi sitelerindeki tamirhane, tornacı, elektrik ustaları gibi işyerlerine yılda bir defa 1 saat iş sağlığı ve güvenliği uzmanı ile üç yılda bir defa işyeri hekimi gönderecek.
Ali Tezelin yazısına göre...
İşyerinde 9 veya daha az işçisi olanlardan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta olanların iş sağlığı ve güvenliği ile işyeri hekimi veya diğer sağlık personeli ihtiyacını SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) illerde açacağı ihaleler sonrasında, ortak sağlık-güvenlik (OSGB) birimlerine ihale edecek ve bu işyerlerinin cebinden tek kuruş para çıkmayacak. İhaleyi alan OSGB, sanayi sitelerindeki tamirhane, tornacı, elektrik ustaları gibi işyerlerine yılda bir defa 1 saat iş sağlığı ve güvenliği uzmanı ile üç yılda bir defa işyeri hekimi gönderecek.
geç kalınıyor bu oda çalışmaları için.piyasayı osgb belirleyeceğine kaç bin üyesi olan bu isag neden belirlemedi.bu konuda neden ciddi atılımlar yapılamıyor anlamıyorum.Burda o kadar uzman arkadaş var.güzel bir gelişme bekleyen.haydi artık amahayırlısı olsun inşallah
Sayın uzman konuyla ilgili Levent beyin yazısını okumanızı rica etmiştim. Sanırım okumamışsınız. Bu yüzden tekrar gönderiyorum. Oda kurmanın dernek kurmadan farklı olduğunu ve yasal mevzuatının daha çok olduğunu bildirmek isterim. Dernek kurmayla oda kurmayı lütfen birbirine karıştırmayın. İSAG olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bu arada resmi olarak İSAG üyesi olursanız bu çalışmalardaki elimizi kuvetlendirir. Lakin bu şekilde İSAG 'a üye olmadan İSAG dan çok şey istemeniz durumla çelişmektedir.geç kalınıyor bu oda çalışmaları için.piyasayı osgb belirleyeceğine kaç bin üyesi olan bu isag neden belirlemedi.bu konuda neden ciddi atılımlar yapılamıyor anlamıyorum.Burda o kadar uzman arkadaş var.güzel bir gelişme bekleyen.haydi artık ama
Sayın uzman konuyla ilgili Levent beyin yazısını okumanızı rica etmiştim. Sanırım okumamışsınız. Bu yüzden tekrar gönderiyorum. Oda kurmanın dernek kurmadan farklı olduğunu ve yasal mevzuatının daha çok olduğunu bildirmek isterim. Dernek kurmayla oda kurmayı lütfen birbirine karıştırmayın. İSAG olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bu arada resmi olarak İSAG üyesi olursanız bu çalışmalardaki elimizi kuvetlendirir. Lakin bu şekilde İSAG 'a üye olmadan İSAG dan çok şey istemeniz durumla çelişmektedir.
http://www.isgfrm.com/threads/isag-meslek-odası-modeli-oluşturuyor.13014/
İyi çalışmalar.
isag üyesi nasıl olucaz kaan bey.bulunduğum ilde temsilci olabilir miyim.
ali tezel bunları nerden duyup yazıyor bir yerlerde yazıyor mu ben mi bulamıyorum.böyle bir açıklama sgk dan var mıacilen oda çalışmasına gidilmeli,ücretler belirlenmeli,yoksa halimiz duman.başlangıçta ücretler böyleyse 1-2 yıl sonrası daha harap olacak bu işin.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.