- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (A)
KAZA BU NE ZAMAN GELECEĞİ BELLİ OLMAZ, İnşaat sahibi kaza ile de randevulaşmı mı?bir dostumun inşaatı vardı bu iş güvenlik kanunu çıkmış gel bize bi yardım et dedi. neyse kalkıp gittim toplam 60 işçi 7 -8 tane inşaat sahası 3 er katlı inşaatlar. ee bize bi fiyat ver evrakları imzala git dedi. Böyle olurmu hiç dedim yapacaksan adam akıllı yap bari bişeye yarasın dedim oda zaten daireleri satmışım bundan sonra çıkan her masraf cebimden çıkacak yok baret al yok kemer al vs..vs.. masraf çıkartma bana zaten alsam da takmaz lar dedi nasıl takmazlar takarlar dedim hadi gidelim inşaatlara kendin gör dedi neyse kalktık inşaatlara gittik Demirci ustası çalışıyor çagırdık usta artık iş güvenliği kanunu çıkmış dikkat etmeniz gerek dedi patron. Demirci : Evet biliyorum dedi baret takmamız gerekmiş kemer takmamız gerekmiş yaw patron boşboşuna alma biz takmayız rahat çalışamıyoruz böyle... diğer inşaata gittik kalıpçı çalışıyor ona da aynı şeyleri söyledi patron cevap aynı bu biraz daha ileri gitti zorla taktırırsan alır işçileri giderim çalışmam dedi...
Kalifiye işçi sıkıntısı oldugu için fazla sıkıştıramıyorlar birde şu anda inşaat işi için patron lar rica ile randevu ile demirci , kalıpçı ,sıvacı vs... vs.. ile anlaşıyorlar biraz sıkıştırsak bırakıp gider iş yarım kalır diye patron da korkuyor... Adamlar sigorta istemiyor usta sadece bana yap işçilerim sigortasız çalışacak diyor niye diyorum ee bi ay sonra bunların işi biter bu sefer YEŞİLKART ları iptal olur en iyisi sigortasız çalışması ki yeşilkart iptal olmasın kömür desteği iptal olmasın diyeymiş..
Bu 60 çalışanım var demiştin dedim evet tanımıyorum muhasebeci eklemiş sigorta paralarını alıyorum ama dedi indirimden faydalanmak için ekledim dedi.
Ben bu inşaatta ne yapabilirim sizce ?![]()
Arkadaşım ordan uzak dur bence... Kazası günler dileğiyle