- Medeni hal
- Bekar
- Meslek
- Uzman (C)
A-B-C sınıfı olayı neden işyeri hekimlerine de uygulanmıyor, anlamış değilim. Tecrübeyse onlar için de geçerli olmalı bir kez alıp kurtuluyorlar
2017 de atanmış olanları sistem dışarı atmadı devam etti fakat yasa ertelenene kadar yeni atamayı isg katip kabul etmemiştiArkadaşlar merhaba,
Bende tehlikeli işyerinde çalışan bir C uzmanım. Bugün bakanlığı aradım otomatik sistem sizi atar dedi ama pek konuya hakim gibi değildi.
Çalıştığım işyerine bu hafta içi B sınıfı uzman atanmalı mı yoksa Biraz beklemeli mi? kararsızım.
2017'de ne yaşanmıştı bilen arkadaşlardan yardım rica ediyorum
18/01/2017 tarihinde 6331 sayılı Knn geçici 4. madde ile erteleme yapılmış, ocak ayı sonuna kadar birşey söylemek zor gibi görünüyor. erteleme isteyen arkadaşları anlayışla karşılıyorum fakat; bir gerçek var ki şuan B sınıf İSG Uzman sayısı gerçekten fazla hiç bir ilanda A sınıf Uzman arayışı da yok, erteleme olmaması C sınıf için mağduriyet sayılıyorsa, erteleme olması A sınıf uzman içinde mağduriyet sayılmalıdır. Çoğu OSGB firmalarıda erteleme olmamasına karşın hazır görünüyor.Arkadaşlar 2017 yılında hatırlarsanız otomatik düşmedi. Sadece sözleşmeler pasif hale geldi. Ama yapılan sözleşme düşmedi. Atama yapamamıştık. İSG katip değişmediyse olacak olan bu. Erteleme gelmezse de o zaman sözleşmeler düşer yada kendin düşürmen gerekecek.
Yok ya hepsi ertelenecek gözüyle bakıyor.Zaten çoğu osgb yasadışı çalışıyor.Belge kiralıyor aynı şekilde belge kiralamala artacaktır.Bakanlığın osgbleri daha sıkı denetlemesi lazım.Bu mesleğe en çok zarar veren osgbler gibi gözüküyor.Bireysel yapmakta fayda var.18/01/2017 tarihinde 6331 sayılı Knn geçici 4. madde ile erteleme yapılmış, ocak ayı sonuna kadar birşey söylemek zor gibi görünüyor. erteleme isteyen arkadaşları anlayışla karşılıyorum fakat; bir gerçek var ki şuan B sınıf İSG Uzman sayısı gerçekten fazla hiç bir ilanda A sınıf Uzman arayışı da yok, erteleme olmaması C sınıf için mağduriyet sayılıyorsa, erteleme olması A sınıf uzman içinde mağduriyet sayılmalıdır. Çoğu OSGB firmalarıda erteleme olmamasına karşın hazır görünüyor.
Kardeşim kaç yıl önce söylediler, herkes mağduriyetten bahsediyor ancak işler süre uzatılacak düşüncesiyle yürümemeli. Mağdur olan sadece siz değilsiniz, asıl mağdur olanlar, yerine c sınıfı çalıştırılan b sınıfı uzman ve yerine b sınıfı çalıştırılan a sınıfı uzmanlar...hala bir açıklama yok önceden söyleseler de hiç kimse mağdur olmazsa
Kardeşim kaç yıl önce söylediler, herkes mağduriyetten bahsediyor ancak işler süre uzatılacak düşüncesiyle yürümemeli. Mağdur olan sadece siz değilsiniz, asıl mağdur olanlar, yerine c sınıfı çalıştırılan b sınıfı uzman ve yerine b sınıfı çalıştırılan a sınıfı uzmanlar...
Hakim olmadığım tarafı yine anlayamadım "C sınıfı uzmanların tehlikeli sınıftaki iş yerlerine bakabilme yetkisinin 1.1.2019 tarihinde sonlanacağını 2 yıl önceden açıklayan bakanlık" cümlenizi söyledim sadece.Sayın misg,
Sanırım konuya hakim değilsiniz. Kaç yıl önceden söylendiğinin hiç bir önemi yok. Çünkü bu mağduriyetin yaşanmaması için C sınıfı uzman arkadaşların elinde olan bir durum yok. C sınıfı uzmanların tehlikeli sınıftaki iş yerlerine bakabilme yetkisinin 1.1.2019 tarihinde sonlanacağını 2 yıl önceden açıklayan bakanlık, neden az tehlikeli sınıftaki iş yerlerinin uzman ve hekim bulundurma zorunluluğunu 2020 yılına erteliyor. Buradaki mağduriyetin sebebi bakanlığın düşüncesizce, sırf işverene yaranmak için yaptığı ertelemedir.
Hakim olmadığım tarafı yine anlayamadım "C sınıfı uzmanların tehlikeli sınıftaki iş yerlerine bakabilme yetkisinin 1.1.2019 tarihinde sonlanacağını 2 yıl önceden açıklayan bakanlık" cümlenizi söyledim sadece.
Kaç yıl önce söylendiğinin önemi şu: Uzmanlar, işyerleri, OSGB'ler ayarlayın kendinizi. Demek istediğim tam olarak şu; bu tarih gelince uzatılmazsa sorun olmamalı, ancak uzatılırsa a ve b'ler mağdur olur. Diğer mağduriyetler ayrı başlıkların konusu...
Diğer konuda anlaştıysak bu 2020 meselesi konuşmamız gereken 2. alt başlık. Size katılıyorum.Anlaşamıyoruz Sayın misg
C sınıfı uzmanların tehlikeli sınıftaki iş yerlerine bakabilme yetkisi 1.1.2019'da bitecekken, az tehlikeli iş yerlerinin uzman ve hekim bulundurma zorunluluğu 1.1.2020'de başlayacakken, C sınıfı uzman arkadaşlar nasıl bir hazırlık yaparak bu mağduriyeti engelleyebilirdi?
Diğer konuda anlaştıysak bu 2020 meselesi konuşmamız gereken 2. alt başlık. Size katılıyorum.
Ertelemenin olmaması gerekir. Yıllardır mağdur edilen A ve B sınıfı Uzmanlardır. Sahadaki uygulamalardan, niteliksiz uzmanlardan dolayı mesleğin doğmadan ölmeye başladığını görmekteyiz. OSGB ler eliyle bu işin ucuz fiyatlarla yapılarak kalitenin dip yaptığı asla unutulmamalıdır. Niteliksiz osgb ler, kiralık sertifikalar, uygulamaların niteliksizliğinden dolayı işverenlerin bakış açısı da olumsuz yönde etkilemiş isg ye olan güven yok olmakla karşı karşıyadır. Geçen süreler boyunca maalesef bir iyileşme olmamış neticede doğmadan ölmüş bir meslek halini almıştır. Meslekte kalite için erteleme olmamalıdır.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.