Mert arkadaşım.Bende aksilik olmazsa geçiyorum.Biz geçme kalma derdinde değiliz.ben sınava 1 gün önce başladım çalışmaya.Ben 24 aralık ta kaldım.Sen o sorulara baktın mı hiç?Boşver bakmayı sana soru sorayım.O günkü yazılara bak en azından.BİZ O SORULARA İTİRAZ ETMESEYDİK EĞER SEN BU SINAVDAN GEÇER MİYDİN.?Bir sor kendine.O sınava sabahtan akşama kadar çalışanlar vardı ve sınava 6000 kişi katıldı.geçen sayısı 200 küsür.Ve iptal edilen sorulara bak.O günlere dön.
Acıtasyonla ne işi var bunun.Kimse bizi 24 aralıkta acıtasyon yaptık diye geçirmedi veya bahşiş vermedi bize.Bizde dilenmedik.
Biz sınavın ciddiyetsizliğinden şikayetiz.100 alsakta sınav gibi sınav olmalı.Sana en basit başka soru.Asfalt sorusu 2 sınav önce soruldu.Cevabı değiştirildi.Bu sınavda da soruldu aynı hatalı soru.Aynı hatalı cevap.Yine şık değiştirildi.BENİ ANLADIN MI?ACITASYON MU BU?YOKSA ACI MI VERİYOR?Seni beni kimler test ediyor.Sen bile bu sınavdan geçmişsin.ben geçtiysem eğer demişsin.
Senin ne eksiğin veya fazlan var.Ben mantığımla soru çözüyorum kimileri sallamayla kimileri tecrübesiyle kimileri başka yolla.Sen bile yapmışsan eğer soruları başkasıda yapacak hali yok.Eğer lüx sorusunu kim yanlış yaptı da itiraz edildi. Soru iptal edildi.
Biz artık temiz sınav istiyoruz.Geçip kalmak değil.BİZ OFFİCE 2011 SERTİFİKASI ALMADIĞIMIZIN İş güvenliği uzmalığı sertifikası aldığımızında farkındayız.Biz farkında olduğumuz için durum böyle.
Sınav basit miydi dersen bu sınav çok basitti.Hiç çalışmayan biriside yapardı.Fakat UZMAN nedir.Soruları istenilen cevabı veren mi yoksa soruları irdeleyip bu yanlış çünkü bu sebepten ötürü diyebilen midir?UZMAN NEDİR?
Yazdıkların senin düşüncen saygım var.Bu yazdıklarımda benim düşüncem.Ben olması gereken adaleti istiyorum.Lüx sorusunu doğru yapıpta itiraz eden bu soru yanlış bu sebepten dolayı diyen doğrunun bir tane olduğunu düşünen arkadaşlar istiyorum.Yaben geçtim sonuçta diğerleri umrumda değil ya ben bile yaptım çalışmadan diğerleri yapmamışsa farklı sınıfta gibi yaklaşımlar sadece günü kurtarmak olur.
Ben kaynak yapmayı bilmiyorum.Usta değilim.Elime pense de almadım.Ya adam usta ne gereği var o bilir işini çıkan zararlı gazlardan kendini korur ne geriğivar deri eldiven kullanmasının ben mi öğreteceğim adam 30 senelik kaynakçı DERSEK EĞER O ZAMAN SADECE SEN AL SERTİFİKAYI SADECE SEN GEÇ BİZ GEÇMEYELİM.
Arkadaşım, anlıyorum. Ama bi soruya itirazın nedeni birilerinin sertifikayı alması olursa bu yanlıştır. Sorunun gerçekten yanlış olması ise sebep, ona itirazım yok. Ama doğru yanlış her soruya itiraz edip, sonra bunu kavga derecesinde savunmak, ardından da efendim bunlar yüzünden belge alamıyoruz, emek veriyoruz falan diye sızlanmak yanlış diyorum. Herkese aynı sorular soruluyor. Bir şeyin yanlışlığı tartışılabilir, sınavın şekli, yeri tartışılabilir. Sorular tartışılabilir. Bunlarda sorun yok. Ama 1 soru daha iptal ettirebilmek için itiraz etmek etik değildir. Buna mazeret üretmek için de acitasyon yapmak hepten haksızlıktır. Ben böyle düşünüyorum.
Adamlara ders notlarını gösteriyoruz, yanlış biliyorsunuz diyoruz. Utanmasa küfür edecekler. Arkadaşlar bir iş yapmış olmak için yapılmaz, yanlış olmayan bir şeye yanlış diye itiraz etmek rant peşinde koşmaktır. İlerletiyorum sahtekarlıktır. İşte bu yüzden olur olmaz her soruya itiraz ettiğimiz için gerçekten yanlış olanlar bu arada görünmüyor. Gerçek olanı, doğru olanı bulmaksa amacınız, iyi irdelemeli ve iddia ettiğiniz şeyin altında gerçekten doğruyu bulma fikri yatmalı. Daha kendi bilginizi sorgulamadan, başkalarının bilgilerini, zekasını sorgulamaya kalkarsanız siz yanılırsınız. Ha siz sınavdan geçme mantığıyla olaya yaklaşırsanız, olacağı budur. 1 soru iptal + 1 soru şıkkı değişti.
Adaleti önce kendi vicdanında sağlamalı insan. Araştırmalı, bakmalı. Lüx sorusundan adım gibi emindim. Ama bakın yanlış biliyormuşum. Ama bu yüzden kimseye itiraz etmedim, kavga etmedim. Ayrıca bu soruyu doğru yaptığı halde itiraz eden arkadaşlara da teşekkür ederim. Doğruyu bulmak adına atılmış her adımı şahsen desteklerim.
Son olarak; evet gaddarım ama bu mesleği yapmak isteyenler böyle olmalıdır. Böyle bir sınavdan 70 alamıyorsanız bu mesleği yapmamalısınız. Birileri bu soruları yapmışsa, herkes yapmalı. Çünkü, ancak bu sorulara yanıt verebilenler İş Güvenliği Uzmanı olabiliyor. Mali konulardaki sorulara cevap verenler de mali müşavir. 100 sorunun 99'u bize kursta öğretilen şeylerdi. İptal edilmeyen ama yanlış olduğunu düşündüğüm sorular var elbette. Sadece ehliyet sorusu müfredat dışı bir sorudur. Bence bir uzman için genel kültür sorusudur. Ben yanlış yaptım. Ama doğrusunu bilmeliydim. Öğrendim. Benim eğitim aldığım kurs bu soruların konularının tamamını bana gösterdiyse, her kurs göstermeli ve her uzman adayı bu bilgilere vakıf olmalıdır. eğer bu ve benzeri bilgilere vakıf değilseniz uzman olamazsınız. Daha net nasıl açıklanır bilmiyorum. Amacım ukalalık yapmak değil. Böyle düşünüyorum.
Herkese iyi çalışmalar.