T.C.
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
YETKİLENDİRME DAİRE BAŞKANLIĞI’NA
ANKARA
TARİH : 15.05.2012
KONU : 13.05.2012 tarihinde yapılan C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Sınav Sonuçlarına İtiraz
Milli Eğitim Bakanlığınca 13.05.2012 günü saat 10:00 da yapılan C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavına katıldım.
15.05.2012 günü sınav soru ve cevap anahtarı açıklanmış olup, incelemelerim neticesinde bazı soruların hatalı olduğunu düşünmekteyim.
İtiraz için gerekli olan ödeme hesabınıza yapılmış olup,dekont ektedir.
Söz konusu soruların incelenerek, varsa yanlışlıkların düzeltilmesi hususunu,
Gereği için bilginize arz ederim.
Saygılarımla
TC Kimlik No:
Adı Soyadı :
İmza :
Adres :
EKLER:
1. Dekont
2. İtirazlarım
İTİRAZLARIM
A Kitapçığı – 75.soru
B Kitapçığı – 49.soru
Yüksek ve orta basınçlı kazanlarda,kazandan ayrı bulunan buhar kızdırıcılarının buhar çıkış yerleri ile ön ısıtıcılarının üzerine en az kaç adet emniyet supabı konmalıdır?
Cevaplar
A) 1
B) 2
C) 3
D) 4
İlan edilen cevap A şıkkı
İtiraz Nedeni
. Tüzükte ;
MADDE 217 - Yüksek ve orta basınçlı kazanlarla yapılan çalışmalarda, aşağıdaki tedbirler alınacaktır:
1) Yüksek ve orta basınçlı kazanlarda; akaryakıt, kömür tozu veya gaz yakıldığı hallerde, Cehennemliklerin en yüksek noktasında bir veya daha fazla sayıda atlama kapakları bulunacaktır. Yerden 2 metre yüksekliğe kadar olan patlama kapaklarının önüne, yeteri sağlamlıkta koruyucu bir siper konacaktır.
2) Kazandan ayrı bulunan buhar kızdırıcılarının buhar çıkış yerleri ile ön ısıtıcıların üzerine en az birer adet emniyet supabı konacaktır.
Soruda kaç adet diye sorulmuş : 2 ünitede yani buhar çıkış yerinde en az 1 adet ve
ön ısıtıcıda en az bir adet olmak üzere toplam en az 2 adet olması gerekir.
Soru kaçar adet diye sorulsaydı : 1 cevabı doğru olurdu ama sorunun soruluş şekline
göre 2 adet olarak doğru cevabın B şıkkı olması gerekirdi.
İTİRAZLARIM
A Kitapçığı – 100.soru
B Kitapçığı – 74.soru
Aşağıdakilerden hangisi yetişkin eğitimi (androgoji) içinde yer almaz?
Cevaplar
A) Eğitimin amaç ve hedeflerinin belirlenmesi
B) Yetişkinin öğrenme süreçlerine katılmasının gerekmesi
C) Öğrenme için olumlu eğitimn ortamı hazırlanması
D) Eğitim sonunda ölçme değerlendirme yapılabilmesi
İlan edilen cevap B şıkkı
İtiraz Nedeni
ANDROGOJİ İLKELERİ
1) Yetişkin güdülenmesi ve başarılı olması için eğitimin amaç ve hedeflerini bilmelidir.
2) Yetişkin öğrenme sürecine katılmalıdır.
3) Öğretim yetişkinin sosyal rollerini ve yeteneklerini geliştirici olmalıdır.
4) Öğrenme için olumlu eğitim ortamı hazırlanmalıdır.
5) Çeşitli öğretim yöntem ve teknikleri kullanılmalıdır.
6) Öğrenme için yeterli zaman verilmelidir.
7) Yetişkinin deneyimleri öğrenme kaynağıdır. Geçmiş deneyimlerin öğrenmeyi etkilediği göz önünde tutulmalı ve yeni öğrenilenler, eskilerle bütünleştirilmelidir.
8) Öğrenilecek konunun ayrıntısı yapısallaştırılmalıdır. Bilgiler basitten karmaşığa gitmeli ve kavrayarak öğrenme sağlanmalıdır.
9) Öğrenilenler arasındaki bağlantının yetişkin tarafından keşfedilmesi sağlanarak ve uygulama ile; öğrenmenin kalıcılığı ve farklı alanlara aktarılabilmesi gerçekleştirilmelidir.
10) Öğrenme sonunda geri bildirimle doğru ve yanlışlar verilerek, öğrenmede olumlu tutum geliştirilmelidir.
11) Sürekli değerlendirme ve kendi kendini değerlendirme ile öğrenme arttırılmalıdır.
12) Yetişkinin eğitim programı işlevsel ve dinamik olmalıdır. Bireyin ve toplumun değişen gereksinimlerine göre sürekli şekillendirilmelidir.
13) Yetişkin öğrenme engelleri olan, olumsuz eğitim ortamı, ilgi duymama, uyumsuzluk, kendisine yararlı olacağına inanmama, öğrenme hızını zorlama, sosyal statü ve görünüşünü uygun bulmama, korkma, bunalma, öfke, korku ve baskı; akılda tutulmalıdır.