5 SORU HATALIYMIŞ ARKADAŞLAR...
A Kitapçığı 56-91-100.sorularda soruların cevaplarının değişmesi gerektiğini düşünüyorum
GEREKÇE
56.SORU:
Elektrik hattı üzerinde topraklama için kaçak akım şalteri bulunuyorsa burada ayrı bir topraklama yapmaya gerek yoktur.
Yalıtım düzeyine olursa olsun 50V üzeri tüm gerilim seviyelerinde topraklama yapılması gerekir.
Bu nedenle cevabın yalnız 2 yani B şıkkı olması gerekir
91.Soru
Degerler sektörden sektöre değişiklik gösterebilir gösterme yedebilir bu durum o piramide bakarak anlaşılmaz
O piramide bakılarak 600 ramak kala sonunda,30 maddi hasarlı kaza,30 maddi hasarlı kazadan sonra 10 hafif yaralanmalı kaza,10 hafif yaralanmadan sonrada 1 ağır yaralanmalı kaza olduğu anlaşılır.
Cevabın B olması gerekir
100.SoruAşağıdakilerden hangisi yetişkin eğitimi( androgoji ) ilkeleri içinde yer almaz?Cevap: Yetişkinin öğrenme süreçlerine katılmasının gerekmesi
Andragoji aşağıdaki ilkelere dayanır ;
Yetişkin, kendi yaşamında daha önceden kazandığı deneyimlere sahipse yaşamına bağlı unsurları daha iyi öğrenir.
- Yetişkin, bilinçli öğrenen kişi olarak kabul edilir.
- Yetişkin konuya odaklanmada düşüş yaşamaz, uyarıcılara karşı verdiği tepkilerin süresi yaşıyla doğru orantılı artış gösterir.
- Kendisine güvenildiği ve katılımı tercih edildiği an yetişkin öğretimi giderek kolaylaşır.
- Yetişkinde başarısızlıktan korku yoktur.
- Yetişkin, eğitim içerisinde geçen ve geride kalan zaman veya yılları kayıp olarak görmez.
- Yetişkin salt öğrenmek yerine şu anki problemin çözümünü öğrenir.Yetişkin eğitimi ilkeleri içinde Ölçme /değerlendirme yoktur Yani D şıkkı
valla eğer böyle değişirse alabilirim belgeyi yada 69 veya 70