Umarım son yapılan sınava yakın olur ama zannetmiyorum son sınava yakın olacağını çünkü çok basitti 3 Ekim 2015 sınavı.
Bence Eğitim kurumları soru şekillerini, hangi soruda neye dikkat edeceklerini, kitaplarını doğru isaretlemeyi öğrendiler ve adayları da bu şekilde yonlendirdiler.Ayrıca bu sınavda geçmiş sınavlardan oldukça fazla soru çıkması ve bu soruları gerek kursta gerek forumda bir çok adayın sınavdan once çözmüş olması sınavda neredeyse kitaba bakmadan işaretlenmesine ve sınavı çok önceden bitirmesini sağladı.Bu maça 2-0 önde başlamaya benziyor.Daha önce sınava girenlerin ellerinde böyle bir soru havuzu olmaması ve sınavda nerelerden soru gelebileceğini kestirememeleri onlar için sınavı zor hale getirdi ve başarı oranını düşürdü.
Bakanlık soru bankasını genisletmedigi ve önceki sınavlarda çıkan soruları sorduğu sürece TMGD sınavı hep kolay olacaktır.
Bu sebeple sınavın zorluğu bakanlığın soru bankasını ve soru çeşidini genişlemesine bağlıdır diye düşünüyorum.
Bir diğer husus sınavın test olması avantaj.Çünkü klasik sınava göre daha az şaibeye açık olur.