- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (C)
457 nci soruya kadar ekten alabilirsiniz.
Efendim sizden hap bilgilerin en son lini almıştım yemeğinizi sağlık.Bu soruların tek dosyada hap bilgiler gibi olması çok iyi olur.342)
Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin usul ve esaslarına dair yönetmeliğe göre sağlık konularında verilecek eğitimlerde hangisi yoktur?
A) İşyeri temizliği ve düzeni
B) İlkyardım
C) Biyolojik ve psikososyal risk etmenleri
D) Meslek hastalıklarının sebepleri
CEVAP A
Sağlık konuları
- Meslek hastalıklarının sebepleri,
- Hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması,
- Biyolojik ve psikososyal risk etmenleri,
-İlkyardım
Genel konular
- Çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler,
- Çalışanların yasal hak ve sorumlulukları,
-İşyeri temizliği ve düzeni,
-İş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar
Teknik konular
- Kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri,
- Elle kaldırma ve taşıma,
- Parlama, patlama, yangın ve yangından korunma,
-İş ekipmanlarının güvenli kullanımı,
- Ekranlı araçlarla çalışma,
- Elektrik, tehlikeleri, riskleri ve önlemleri,
-İş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile tekniklerinin uygulanması,
- Güvenlik ve sağlık işaretleri,
- Kişisel koruyucu donanım kullanımı,
-İş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü,
- Tahliye ve kurtarma
ÖRNEK ÇIKMIŞ SORULAR
343) (ARALIK 2013 B SINIFI)
I- Programların hazırlanması ve uygulanmasını
II- Eğitimler için uygun yer, araç ve gereçlerin temin edilmesini
III- Çalışanların bu programlara katılmasını,
IV- Program sonunda katılanlar için sınav düzenlenmesini
İşveren, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri ile ilgili olarak yukarıdakilerden hangilerini sağlamakla yükümlüdür?
A) I ve II B) I, II ve III
C) I ve III D) I, II, III ve IV
CEVAP B
İşverenin sorumlulukları,
**Programların hazırlanması ve uygulanmasını,
** Eğitimler için uygun yer, araç ve gereçlerin temin edilmesini,
** Çalışanların bu programlara katılmasını,
** Program sonunda katılanlar için katılım belgesi Düzenlenmesi
344)
(ARALIK 2013 A SINIFI)
I- Yalnızca sözleşme yapılan ortak sağlık ve güvenlik biriminden eğitim alınması zorunludur.
II- İlgili mevzuatın değişmesi hâlinde yıllık eğitim programına bağlı kalmaksızın çalışanların uygun eğitim almaları sağlanır.
III- Yıllık eğitim programında, verilecek eğitimlerin konusu, hangi tarihlerde düzenleneceği, eğitimin süresi, eğitime kimlerin katılacağı, eğitimin hedefi ve amacı hususlarına yer verilir.
Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri ile ilgili olarak yukarıdakilerden hangisi/hangileri doğrudur?
A) Yalnız II B) I ve III C) II ve III D) I, II ve II
CEVAP C
345)
(AĞUSTOS 2013 A SINIFI)
I- Eğitim programlarının hazırlanmasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından görüş alınır.
II- İşe yeni alımlarda veya değişen şartlara göre yeni risklerin ortaya çıkması durumunda yıllık eğitim programlarına ilave yapılır.
III- İlgili mevzuatın değişmesi veya çalışma şartlarına bağlı olarak yeni risklerin ortaya çıkması hâlinde yıllık eğitim programına bağlı kalmaksızın çalışanların uygun eğitim
almaları sağlanır.
IV- Yıllık eğitim programında, verilecek eğitimlerin konusu, hangi tarihlerde düzenleneceği, eğitimin süresi, eğitime kimlerin katılacağı, eğitimin hedefi ve amacı hususlarına
yer verilir.
Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre eğitim programının hazırlanmasında yukarıdaki hususlardan hangileri dikkate alınır?
A) Yalnız I B) I ve III C) II ve IV D) II, III ve IV
CEVAP D
HERKESİN EMEĞİNE SAĞLIK BİRDE BİR SORUM VAR TAHMİNEN NE ZAMAN BİTER YÖNETMELİKLER BENDE SİZİ TAKİP EDİYORUM..
Slm ben bu sitenin yeni üylerindenim
keşke daha önce olsaymışım
bana soru ve cevapları güvenilir ( konu anlatımlı olursa daha mükemell olur) soru bankasına önerebilirseniz çok ama çok memnun olurum
cevaplarınız bekliyorum![]()
Temmuzda da sınavmı olacak???Açıkçası %70 gibi duruyor başarı..bakanlık mayısada ertelemediğine ve sadece yükselme sınavı yapacağına göre demekki akıllarındaki sayı yakalanamamış diye değerlendiriyorum..bence bu sanav orta zorlukta olur ama temmuzdaki sınav çok zor olur
evet temmuzda da yükselme sınavı var deniliyor...o güne kadar primi eksik olanlar da tamamlamış olur...Temmuzda da sınavmı olacak???
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.