Emeğinize sağlık güzel hazırlanmış sorular. Lütfen devam edin.beğenen yok galiba![]()
erdoğan bey bir şey sorcaktım 21 aralıkdaki sınavda kaç kişi A ve B sınıfı belge sahibi oldu bir bilginiz varmı? çünkü bu sayısal değer 23 şubatdaki sınavın zorluk derecesini belirleyecektir.
bu konuyu takip ederseniz 70i çok ama çok rahat alırsınızımmm bu sınav gibi kolay olmaz diyorsunuz. işte bu kötü haber![]()
ULUSAL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ
Resmi Gazete Tarihi:05.02.2013 Resmi Gazete Sayısı:28550
417)Ülke genelinde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili politika ve stratejilerin belirlenmesi için tavsiyelerde bulunmak üzere kurulmuştur. çalışmalarında ulusal ve uluslararası gelişmeleri ve ülke koşullarını göz önünde bulundurur. Aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi
B) İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü Müdürlüğü
C) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma merkezi
D) ILO
CEVAP A
418)İş Sağlığı ve Güvenliği ve Çalışma Ortamına İlişkin ILO sözleşmesi hangisidir?
A)71 B)155 C)161 D)175
CEVAP 155...( Güvenlik=polis imdat 155)
419)
Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi üyelerinde hangisi yoktur?
A) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından bir yürütme kurulu üyesi
B) Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bir genel müdür
C) Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bir genel müdür
D)Ulaştrıma Bakanlığından bir genel müdür
CEVAP D.
ÜYE LİSTESİ:
-Bakanlık İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü, Çalışma Genel Müdürü, İş Teftiş Kurulu Başkanı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından bir genel müdür,
- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığından ilgili birer genel müdür,
- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından bir yürütme kurulu üyesi, Devlet Personel Başkanlığından bir başkan yardımcısı,
- İşveren, işçi ve kamu görevlileri sendikaları üst kuruluşlarının en fazla üyeye sahip ilk üçünden, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları
Konfederasyonundan, Türk Tabipleri Birliğinden, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinden ve Türkiye Ziraat Odaları Birliğinden konuyla ilgili veya görevli birer yönetimkurulu üyesi,
- İhtiyaç duyulması hâlinde İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürünün teklifi ve Konseyin kararı ile belirlenen, iş sağlığı ve güvenliği konusunda faaliyet gösteren kurum veya kuruluşlardan en fazla iki temsilci
420)Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyine İhtiyaç duyulması hâlinde İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürünün teklifi ve Konseyin kararı ile belirlenen, iş sağlığı ve güvenliği konusunda faaliyet gösteren kurum veya kuruluşlardan en fazla ..........temsilci alınır.
A) 1 B)2 C)3 D) 4
CEVAP 2 temsilci....B
çok kıymetli beyefendi çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik edişyorum ancak şunu ifade etmek isterim tüm bu soruları tek bir dosya ile veya sınıflandırarak dosya olarak eklemeniz daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
sağolsun bazı arkadaşlar word ya da pdf yapıyor zaten..bu şekildeki amaç hem konu güncel oluyor ve günlük çalışanlar için faydalı oluyor..bazen eklenilen dosya silinebiliyor..artı ben yönetmeliklere sırayla bakarak ekliyorum.sonra konuyla ilgili örnek çıkmış soruları paylaşıyorum....valla bu şekilde devam edeceğim..sizde haklısınız ama elimden bu kadar geliyor...teşekkürler
teşekkürler.bu bana yeter .arkadaşların duasını alabiliyorsak ne mutlu bana...geçen sınavada -C için -30 sayfalık hap özet çıkarmıştım.kurstan isteyen arkadaşlara ve tanıdıklarıma verdim.80 den aşağı alan olmadı..kıskançlığa gerek yok.herkes rıskının peşinde.aynı teknedeyiz...belki forumda da bulunan bazı kurs sahipleri rahatsız olabilir bu durumdan.onlarda kusurumuza bakmasın lütfen.Bazılarının karşılık alarak yapmayacağı bir şey yapıyorsunuz. Büyük dua alıyorsunuz![]()
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.