Sanırım bunun için Aktifİş gücüHizmetleri Yönetmeliği ne bakmak gerekirdi ve baktım. Çok uzun ve karışık ama aşağıdaki 30. madde sanırım bir şeyler anlatıyor, özellikle altlarını çizdiklerim. Bu arada bu yönetmelikten anladığım 3 husus daha var. 1-İşkur il müdürlüğüne müracaat yapılmalı bu durum için, 2-MEB'in yayınlamış olduğu kurs sürelerini baz almak lazım, 3-Bu eğitim uzaktan eğitimler yoluyla da verilebilirmiş.
Kurs eğiticileri
MADDE 30 – (1) Kurslarda görev alabilecek eğiticiler veya öğreticiler aşağıda belirtilmiştir.
a) Millî Eğitim Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda görev alan öğretmenler.
b) 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa tabi olarak görev yapan öğretim elemanları.
c) 5580 sayılı Kanun kapsamında açılan özel öğretim kurumlarında görev alan eğitmenler.
ç) Usta öğreticilik belgesine sahip olanlar.
d) Millî Eğitim Bakanlığı tarafından eğitici veya öğretici olarak görevlendirilmiş olanlar.
(2) Üniversitelerin yüklenici olduğu kurslarda eğitimler, sadece 2547 sayılı Kanuna tabi olarak görev yapan öğretim elemanları tarafından verilir.
(3) Özel sektör işyerleri ile düzenlenen kurslarda ön lisans ve üzeri eğitime sahip olanlar ve/veya en az usta öğreticilik belgesine sahip olanlar eğitici veya öğretici olarak görev alabilir.
(4) Eğiticiler veya öğreticiler, ilgili kurum veya kuruluşların tabi olduğu mevzuat hükümlerine bağlı kalmakşartıyla, haftada en fazla kırk saat eğitim verebilirler.
(5) Mazeretleri il müdürlüğünce uygun görülen sebeplere istinaden eğiticilere, tabi oldukları mevzuat çerçevesinde, yüklenici tarafından il müdürlüğüne yazılı olarak bildirilerek izin verilebilir. İzin süresi hiçbir şekilde kurs süresinin onda birini geçemez. Eğiticilere izin verilmesi, izin verilen dönemde asgari nitelikleri taşıyan başka bir eğiticiyle eğitime devam edilmesi veya eğitime ara verilmesi hususu il müdürlüğünün takdirindedir.
(6) Herhangi bir nedenle eğiticinin ayrılması durumunda, aynı gün içinde durum yüklenici tarafından il müdürlüğüne telefon ile ve yazılı olarak bildirilir. Ayrılan eğiticinin yerine en az aynı özellikleri taşıyan bir eğiticinin en geç üç iş günü içinde görevlendirilmesi ve eğitime başlaması il müdürlüğünün onayı ile mümkündür. Bu tür sebeplerle eğitim verilmeyen süreler için telafi eğitimleri düzenlenir.
(7) Yapılan denetimlerde, Kurumu aldatmaya yönelik harekette bulunma, sahte ve yanıltıcı belge düzenleme ve kendi yerine başkasını eğitici olarak görevlendirme gibi bu Yönetmelik hükümlerine aykırı davranışları tespit edilen eğitici, süresiz olarak Kurumun faaliyetlerinde görev alamaz ve haklarında il müdürlüğünce suç duyurusunda bulunulur. Hakkında il müdürlüğünce bu şekilde yaptırım uygulanan kişiler sisteme kaydedilir ve Kurumun internet sayfasında ilan edilebilir.