İH işyerinde periyodik muayene yapmalıdır, işe girişte, işveren OSGB ile anlaşmamışsa ve İH varsa işe giriş muayenesini yapmalıdır. portör tetkikini yapamaz ama yaptırmakla görevli işvereni uyarmalıdır.arkadaşlar işyeri hekiminin işe giriş muayenesi, periyodik muayene, portör muayenesi yapma yetkisi var mıdır? bu yetki tehlike sınıfları açısından değişiklik gösterir mi? bireysel hekim ve osgb hizmetinde durum değişiyor mu?
Arkadaşlar benim bir sorum olacak, yanımızdaki fabrikanın bacasından çıkan duman fabrika içerisine girip duman dedektörlerimizi devreye sokmaktadır. Aslında bir açıdan iyi küçük bir tatbikat yapmış oluyoruz Ama bu bir kaç defa yaşandı. Yan fabrikaya ne gibi yaptırım uygulayabilirim. Yasal olarak nasıl bir hakkım vardır ve yazılı olarak varsa nerede geçer?
Arkadaşlar bu konu hakkında fikri, bilgisi olan yokmu.
mrb arkadaşlar, 18 ağustos sınavında hangi yönetmelik geçerli olacak 4857 mi yoksa 6331 mi? ve bu ikisi arasında bir fark olmuş mu varsa nedir paylaşandan Allah Razı olsun şimdiden
Arkadaşlar bu konu hakkında fikri, bilgisi olan yokmu.
Arkadaşlar, Sorularınızı bu alanda sorabilirsiniz.
Özellikle sohbet bölümünde sürekli aynı sorular sorulabilmekte ve cevaplarını o anda sadece soruyu soranlar alabilmektedir. Bu başlık altında soruları toplayarak, cevapların kalıcı olmasını ve çok kişinin istifade etmesini amaçlamaktayım.
İSG ile ilgili her türlü soruyu burada sorabilirsiniz.
1) Sayın arkadaşlar bir konuda yardım istiyorum 50 kişi altı inşaatta iş güvenlik uzmanı olarak çalışabilirmiyiz, bu durum uzman çalıştırıp çalıştırmama işverene mi bağlı?
2) Bir sorumda sizce şahsi olarak mı çalışmak iyi yoksa bir OSGB altında çalışmak mı iyidir?
Yapabilirsiniz Ekrem bey.
İhtiyacınız olacak tek evrak ta Risk Değerlendirme Yönetmeliği.
arkadaşlar mevzuat karmakarışık . bu yüzden sorumu tekrar soruyorum. tehlike sınıfına göre çalışanların periyodik muayene sürelerine dair bir madde var mı, ve ya şu an uygulamadaki durum nedir?
Risk değerlendirmesi yaparken aklıma gelen bir şey; yorumlarınızı bekliyorum;
Şimdi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMEL
İĞİ;
Risk değerlendirmesinin yenilenmesi
MADDE 12 – (1) Yapılmış olan risk değerlendirmesi; tehlike sınıfına göre çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli işyerlerinde sırasıyla en geç iki, dört ve altı yılda bir yenilenir.
(2) Aşağıda belirtilen durumlarda ortaya çıkabilecek yeni risklerin, işyerinin tamamını veya bir bölümünü etkiliyor olması göz önünde bulundurularak risk değerlendirmesi tamamen veya kısmen yenilenir.
a) İşyerinin taşınması veya binalarda değişiklik yapılması.
b) İşyerinde uygulanan teknoloji, kullanılan madde ve ekipmanlarda değişiklikler meydana gelmesi.
c) Üretim yönteminde değişiklikler olması.
ç) İş kazası, meslek hastalığı veya ramak kala olay meydana gelmesi.
d) Çalışma ortamına ait sınır değerlere ilişkin bir mevzuat değişikliği olması.
e) Çalışma ortamıölçümü ve sağlık gözetim sonuçlarına göre gerekli görülmesi.
f) İşyeri dışından kaynaklanan ve işyerini etkileyebilecek yeni bir tehlikenin ortaya çıkması.
demektedir.
Risk değerlendirmemize;'' Tehlike olarak=risk değerlendirmesinin yenilenmemesi; Risk olarak ta; risk analizinin iş sağlığı ve güvenliği risk değerlendirme yönetmeliğinde belirtilen durumlarda ve sürelerde yenilenmemesi sonucu yeni oluşan risklerin ön görülememsi sonucu iş kazası gerçekleşmesi.''
yazabilir miyiz. yoksa çok mu saçma olur???
Furkan bey,
50 kişi altındaki insaatlarda görev alabilmeniz için B veya A sınıfı uzman olmanız gerekmektedir. Ancak uzman zorunluluk tarihinin ertelenecegini varsayar isek, zorunluluk baslayana kadar C sınıfı bile olsanız danışmanlık yapabilirsiniz.
Saha, sektör veya iş tecrübesi olmayan uzman arkadaşlarımız için OSGB ile çalışmak sanki bir zorunluluk gibi duruyor. Ancak diger kişiler için tercih 2 ye çıkıyor. Bu konuda tercih, kriterlerine göre tercih yapacak kişiye kalıyor.
Aydın bey,
Öncelikle şunu söylemeliyim ki, yan fabrikadan size duman gelmese bile, risk değerlendirmeniz içerisinde Çevresel Faktörler kısmında bu konuyu dikkate almanız gerekirdi.
Yan fabrikayı uyarmadan önce Risk değerlendirmenizde bu konu yok ise ilk evvela onu tamamlamanızı öneririm.
Bahsettiğiniz konu çok ciddi bir konu olmakla birlikte, öncelikle yan fabrikayı konu ile ilgili uyarmanızı, herhangi bir direnç durumunda da en az 10 yönden ve kurumdan dolayı yaptırımlarınız olabileceğini düşünmekteyim.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.