iş güvenliği uzmanlığını açıkçası ben üretimde çalışan bir mühendis olarak yapmam.250 lira nedir ki ?
öneriyi nasıl yapabilecek ki ? işverenle birçok problemler doğacağı aşikar.
normalde c sınıfı olup da son yönetmelik de a sınıfı gibi çok tehlikeli sektöre hitab edebilecek arkadaşlar,küçük fiyatlara anlaşmayın.kendi işyeriniz de olsa hiç girmeyin o işe.onun yerine az tehlikeli yada tehlikeli sınftaki işyerleri ile anlaşırsınız,haftasonu yada mesai bitiminde gerekli eğitimi,hizmetleri verirsiniz,hem daha çok para kazanırsınız hemde başınız ağrımaz.
ve bu şekildede az parayla çok sorumluluk yüklemeye çalışan işverenlerin istediğini gerçekleştirmemiz oluruz.
risk analizi-eğitim ücretleri konusunda ise,firma çok tehlikeli ve çok fazla(+75) çalışanı yok ise 1200 tl biraz yüksek gibi.benim için değil de piyasa için yüksek.
60 çalışanı olan az tehlikeli bir firmaya işyeri hekimliği için 500+kdv fiyat veren bir osgb yi gördükden sonra açıkçası bana artık herşey normal geliyor.bir kıstas olmayabilir ancak doktorlarımız uzmanlarımıza göre biraz yüksek ücretler alıyor bu sektörde.
sonuc itibariyle,isg hizmetleri tamamen serbest piyasa koşulları ve kişileirn kendi istek-arzularına göre şekilleniyor.