Arkadaşlar gerçekten sektörün hali içler acısı.Allah işsiz kardeşlerimize yardım etsin.Piyasa zaten allak bullak.Netice de ülkemiz savaş halinde piyasada para dönmüyor.Bir de böyle emek hırsızı firmalara girip kendinizi sömürtmeyin.Çalıştırıp paranızı vermiyorlarsa daha da sıkıcı.Şimdi gözlemlediğim kadarı ile C sınıfları artık iş bulamıyor ücretler de dipte.Sanırım bu sertfikadan en kazançlı çıkan kurum devlet oldu.Şu an için bakıldığı zaman devlet bu yasayı ve uygulamayı iyi yönetemedi.Yönetebileceğini de zannetmiyorum.Çünkü ülkemiz iş güvenliği kültüründen çok uzak bir kafada.Zaten uluslararası arenada boy gösteren kurumlarımız da bu kültürü en başta uygulayan firmalar olduğu için onlar için değişen birşey yok.Asıl sorun devletin bunu tabana yayabilmesiydi onu da başaracağına dair umudum yok.Şimdi insanlar belgeyi almak için azimle emek verip sınavı geçiyor.Ama bu belge ile evini geçindirmek hayalden öte bence.Bu belge ancak yan gelir olur bizim ülkemizde.Bakın üstüne basarak söylüyorum bizim ülkemizde!Şimdi bu işin para olarak bence karşılığı olmamalı çünkü neticede insan canı söz konusu.Ama firmalar buna tamamen önleyicilikten uzak maliyet olarak düşündüğü için ücretler dipten çıkamıyor.Zaten b-a-c diye bir haksızlıkta var.Şimdi yine bana kızanlar olacak ama bu kafalarla bu sektörden birşey olmaz.Ben bu belge için harcadığım emeğe ve zamana hiçbirşeye acımadığım kadar acıyorum.Sadece kartvizitimde yazıyor.Birde kendi iş yerim de çerçeveletip astım karizma olur diye
Yani kısacası A olmak için kursa bir daha git sınava gir filan zor işler.Kendi alanınıza yönelin kardeşlerim unutun bu isg işini çok ciddiyim.Adam sana asgari ücretten 300 fazla veriyor delilik sadece yapılır mı bu iş yapmayın yazıktır günahtır.Bu iş kültür işi bu kültür de biz de yok bu kadar basit!