- Meslek
- Uzman (C)
arkadaşlar kaç gündür firmalarla görüşüyorum Antalya'da size şunu söyleyeyim içler acısı durum var. OSGB yamyamlığı hat safhada (İşini iyi yapan bir grup hariç). OSGB Dışında iş bulmak için çok uğraşıyorsunuz.
En basit senaryo;
OSGB'de 5 C Sınıfı uzman var diyelim bunların her birine 1750 tl maaş verdiklerini düşünelim.
50 kişi olan tehlikeli sınıfta imalat atölyesine bir C sınıfı 12,5 saat hizmet vermek zorundadır. Bu şekilde 17 firmaya bakar.
Saat başı 30 TL Fiyat verirse bir firmaya 375 tl fiyat çıkarır 17 firma ise 6375 tl eder.
Sonuç olarak 1 uzmandan 4125 tl para kazanır. 5 uzman 20.125 tl kazandırır.
Bu parayı gören pastaneci, şarküterici, kuyumcu sahipleri OSGB kurmaya karar verir. Çünkü Kuyumcusu o kadar kazanmıyordur. Birde bunun yanında hiçbir sorumlulugu olmayan hekime ayda 10.000 tl öder osgb. onu bile rahat rahat çıkarır.
Daha sonra bu C sınıfı 17 yerin işini yetiştiremeyip sadece risk analizini,acil durum planını, eğitimlerini verir geçer. çünkü sabah 8-17 çalışmayı düşündüğü işte bakmışki bunları yaparken bile 8-24:00 çalışmaya başlamış. Hizmet desen yerlerde olur. Çünkü adam yetiştiremiyor. Sonra bir kaza olur müfettiş gelir 545551 eksikten cezaları yazar. Uzman mahkemeye çıkar 2/8 kusur alır. İşletme OSGB nin kafasına çöker. OSGB işin içinden çıkamaz uzmanı suçlar.. Uzman mahkeme işveren karşısında çıplak tavuk gibi kalır.
Biz ne yapmalıyız 50 kişi çalışan 5 yer almalıyız firma başına 1.000 tl minimum istemeliyiz ki ben böyle yapıyorum. 5000 tl mizi alırız işimizi tam yaparız. Tüm sorunları göğüsleriz çünkü alnımız aktır.
Şimdi soruyorum size OSGB lere sinirlenmekte haksızmıyım?
Tekrar soruyorum ha C sınıfı olmuşuz ha A sınıfı işyeri hekimi neden 10.000 tl iken C sınıfı en iyi ihtimalle osgb'de 2.500 tl alır? Kimin sorumlulugu daha fazladır?
Şimdi soruyorum Ey işveren hangi kafayla sen hizmetini denetlemiyorsun, kanunları bile okumuyorsun?
Bir soru daha EY OSGB Gözünü ne kadar para doyuracak senin (işini iyi yapanlar hariç ki bu çok az)?
son soru OSGB LER İŞVERENDEN ÖNCE SİZ NİYE KENDİ PERSONELİZE GERÇEKLERİ SÖYLEMİYORSUNUZ? AĞIR CEZADA YARGILANMAK NE DEMEK BUNU NİYE ANLATMIYORSUNUZ? SAVCIMISINIZ? HAKİMMİSİNİZ? 375 TLYE 50 KİŞİYE HANGİ HAKLA HİZMET VEREBİLİYORSUNUZ?