merhaba ,
osgb başvuru ve onay süreci ne kadar sürüyor.
kuran arkadaşlardan cevap bekliyorum
arkadaşlar, belgesi yeni çıkan bir OSGB'nin sorumlu müdürüyüm. Halledemediğimiz sorunumuz var.
OSGB'nin bakanlıktan onay alabilmesi için iki kere ünvan değişikliği yaptık, bunun sonucunda tüm şartlar kabul edildi ve belgemiz geleli bir haftayı geçti. Ancak hala e-devletten ve ISG-katipten onaylandığını göremiyorum. Bakanlıkla yapılan görüşmelerde SGK veri portalında hala ünvan değişikliğini göremediklerini ve yetkiyi bu yüzden vermediklerini söylediler. Buna karşılık OSGB'nin kurulmuş olduğu ilçe merkezi SGK'ya gittiğimizde SGK veri portalında ünvan değişikliği ve yeni ünvan görünüyor. Buradaki yetkililer bu duruma kendilerinin bir çözüm bulamayacaklarını, sorunun ISGGM ve SGK veritabanındaki irtibatsızlıktan kaynaklandığını ve ancak Ankara'dan halledilebileceğini belirttiler. Bu durumda ne yapacağımı bilemiyorum, ayrıca madem bakanlık ünvan değişikliğini göremiyor, OSGB yetki belgesini nasıl düzenliyor ve yolluyor?Bu durumla karşılaşan kimse ya da önerisi olan var mı, sorun ancak zamanla mı giderilebilir?
Diğer merak ettiğim hususlar şöyle:
1- Elektronik ortamda onaylanmadan sözleşme yapabilir miyiz? bu durumda normal posta yoluyla mı bu sözleşmeleri bakanlığa bildirmeliyiz?
2- ben sorumlu müdür olarak sözleşmeleri yukarıda belirttiğim sorunu halledince kendi e-devlet şifremden ISG-KATİP'e girerek yaptıktan sonra, bu hizmet alan firma tarafından onaylanacak, doğru mu biliyorum? daha sonra bakanlığa bildirim gerekiyor mu? Sözleşmenin fiziksel olarak da bakanlığa gönderilmesi gerekiyor mu?
3-osgbde çalışan müdür dışındaki uzmanın hizmet süresi yine kendi e-devlet şifresinden ve isg katip üzerinden mi belirleniyor, anlaşma yapılan firma yine atama yapıyor ve uzman bunu onaylıyor mu?yoksa hizmet süresi ve kalan saatlerinin belgelenmesi nasıl oluyor? yoksa bunları osgb mdürü mü yapıyor?
4- isg katip, işyeri hekimi için de geçerli mi? yoksa hekimin süreleri nasıl belirleniyor? artı iş yeri hekimleri için yeni yönetmelik çıkmadığından hala eski yönetmelik mi uygulanıyor?
Ve benim size sorum;
OSGB olarak belgenizi internet üzerinden nasıl aktif ettirdiniz?
İşyeri olarak SGK sicil numaranızı sisteme nasıl tanımladınız?
teşekkürler, kolay gelsin.
arkadaşlar osgb ilk başvuru aşamasında iş güv uzmanı ve işyeri hekimi ile yapılmış sözleşme istiyor ya elinde örnek olan var mı?[/quote
yetkilendirme daire başkanlığında duyurular kısmında eğitim kurumları için yapılmış sözleşmeleri osgb olarak uyarlayabilirsiniz kabul görüyor
dikkat edeceğiniz hususlar
sgk sicil numaranız olmalı
sözleşmelerde tam zamanlı kısım vurgulanmalı
sözleşme yapılan personelin işinin tanımı açıkça yazılmalı
Ordu Fatsa Diye Düşünüyorum Ben Şahsen Kendi Adıma.
oyle bir plaanim var ****Kesildi*****Osgb, kurmaya niyetli arkadaşlar, benimle temasa geçerlerse sevinirim. Bizlerde açmayı planlıyoruz. Ortak olarak yapabiliriz. Birlikten kuvvet doğar.
eğer hala aynı düşüncede iseniz adanada yeni açılacak olan osgb sizi davet etmek isterim..Aslında OSGB acmak zor iş değil. Ben İşyeri hekimi olarak bunu yapmaya talibim. Maddi boyutu da sorun degil bir yere kadar ama iş bağlamak kolay değil.. Ben Çağlayan Şişli de acmak istiyorum. Eşim de doktor ve sertifikası var. Bu iş için iş bağalayacak dürüst bir ortak olursa düşünmeden bu işe girmeyi düşünüyorum.
[email protected]
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.