- Meslek
- Uzman (C)
Selam Tuncay Bey,sanırım belediyede çalışıyorsunuz.Benim çalıştığım belediye de İş Güvenliği Uzmanlığı belgemden yararlanmak istiyor ancak benim daha yeni aldığım C sınıfı Uzmanlık belgem,belediyenin tehlike sınıfına uygun mudur?Yada şöyle sorayım;fen işleri yada makine ikmal gibi müdürlüklerde yapılan işler genelde tehlikeli sınıftır ve B sınıfı iş güvenliği uzmanına ihtiyaç duyar.Ancak zabıta müdürlüğü yada yazı işleri müdürlüğü daha çok ofis içi çalışmalardan dolayı ergonomiye dayalıdır ve az tehlikeli sınıftadır.Ama genel olarak baktığımızda belediye B sınıfıdır diyoruz.Sizin bir yazınızda tüm belediyelerin çok tehlikeli sınıfta olduğu ve A sınıfı iş güvenliği uzmanı çalıştırmasının doğru olduğunu yazmışsınız.Şimdi ben mevcut belgemle belediyede çalışamazmıyım,yada belgemi işletemezmiyim? Yada eğer olmuyorsa sadece zabıta ve yazı işleri müdürlüğünde çalışarak az tehlikeli kısımlarında çalışamazmıyım?
Çok uzun oldu kusura bakmayın ama bu konularda bilginiz olduğunu düşünüyorum.Bilgisi olan arkadaşlar da yanıtlarlarsa çok sevinirim,başlıkda netlik kazanması gereken bir durum bu okuduğum kadarıyla...
Teşekkürler.
Çok uzun oldu kusura bakmayın ama bu konularda bilginiz olduğunu düşünüyorum.Bilgisi olan arkadaşlar da yanıtlarlarsa çok sevinirim,başlıkda netlik kazanması gereken bir durum bu okuduğum kadarıyla...
Teşekkürler.