Merhaba arkadaşlar. Kamu kurumunda 657 tabi Teknik kadroda çalışıyorum. A sınıfı İş Güvenlik Uzmanı Sertifikasını yeni hakettim. Kuruma bağlı 2 iş yeri tescili var.
1-Az Tehlikeli : 61 Memur + 17 İşçi +40(İşKurPersoneliGeç.İşçi) = 122 Çalışan
2-Çok Tehlikeli: 24 Memur+135 İşçi = 159 Çalışan
6331 e göre Madde 38 a bendi kapsamında 01.01.2013 tarihinden itibaren İSG hizmetlerinin tümünün verilmesi gerekiyor. Bu konuda İGU haricinde kalanları OSGB den almaya karar verdik ve ihale çalışmalarına başladık. Ancak benim ücretim konusunda 122*6dk +159*12dk =2640/60=44*200*0.076998 = 677 TL yapıyor. Bunun üzerinden işlem yapmayı düşünüyorlar. Tabi bu sürelerin MİNİMUM süreler olduğunu,işyerinin dağınık yapısı(7 ilçede bakım evi, merkezde 2 bina araç atölye benzin istasyonu vs.. ve ekipler kırsalda yol su vb yapım işleri) risk boyutu vs. Mevcut sürelerin yetersiz olduğunu belirtsemde, nasıl en az öderim mantığı . Kar edecek ya
![Gülme :) :)](/smilies/msn_happy.png)
)
Bende bu fiyata bu hizmet ve Riskin etik olmadığını 80 saat( ki bununda normalde az olduğunu) üzerinden olursa kabul edeceğimi aksi halde OSGB den İGU hizmeti alalım dedim. Kendim Fiyat sordum OSGB den A sınıfı için saat başı 100 TL B sınıfı için 70 verdiler. Yani bizim kurumda İGU nına yaklaşık 44*70=3080 TL fiyat verecekler. Hadi tenzilat falan derken 2500TL.
- Şimdi bu durumu düzeltmek ve 80 saat üzerinden sözleşme yapmak için nasıl bir yol izlemeliyim ?
- Kamuda çalışıpta İSG katip ten sözleşme yapan varmı ? Sadece işçiler gözüküyor. Saat olayını İSG katipte değiştirebililyormuyuz?
- Kamuda İGU’nın o ay ne kadar çalıştığını ,çalışma saatini kim neye göre belirliyor(belirleyecek) ve tespiti nasıl olacak? Kanun ve İGU yetki ve sorumlulukları yönetmeliğine göre bu çalışma süresini Uzmanın kendisi belirler sonucunu çıkarıyorum çünkü sadece
çalışma ortamı gözetimi bile İGU nun yetkisinde olan bi durum. Yani gözetimin süresi yönünden..
- Bu durumda hizmet OSGB den alınırsa kurum zararı nasıl bi sonuç doğurur?
Tel:05327442751