- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (A)
Ama para hesaplamasına memurları da dahil etmişler. Nasıl olmuş bu?sadece işçiler gözüküyor
Ama para hesaplamasına memurları da dahil etmişler. Nasıl olmuş bu?sadece işçiler gözüküyor
Bence bu yaklaşım doğru değil. Yani yasada İSG hizmetlerini alırken memur-İşçi ayırımı yok "Çalışan" kavramı var. yani eğer iş yeriniz 4857 sayılı kanunun 81.maddesi kapsamında ise(50 ve üzeri İşçi çalışama vb.) 6331 sayılı yasa kapsamında 01.01.2013 tarihinden itibaren İSG Hizmetlerini tüm çalışanlar için almak zorundasın.. Memur işçi ayırmı yok . ben böyle düşünüyorum70 işçi çalıştırılan iş yeriniz için 4857 sayılı Kanunun Mülga 81. maddesine göre; İş Güvenliği Uzmanı ve İş Yeri Hekimi Çalıştırmak zorundasınız . Diğer personel için ise 01.07.2016 tarihinden itibaren yükümlüsünüz. 70 kişi için İSG Katipten 14 saat İş Güvenliği Uzmanı ile, 10 saatte İş yeri hekimi ile sözleşme yapmanız yeterlidir.
İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları Hakkında yönetmeliğe göre kurul kurulacak fakat kurulda hekim ve uzman bulundurma zorunluluğu 1 Temmuz 2016 tarihine kadar bulunmuyor.merhaba, peki kamuda İSG kurulu kurma 01.01.2013 tarihinde başladı. Kurul üyeleri;
a) İşveren veya işveren vekili,
b) İş güvenliği uzmanı,
c) İşyeri hekimi,
ç) İnsan kaynakları, personel, sosyal işler veya idari ve mali işleri yürütmekle görevli bir kişi,
d) Bulunması halinde sivil savunma uzmanı,
e) Bulunması halinde formen, ustabaşı veya usta,
f) Çalışan temsilcisi, işyerinde birden çok çalışan temsilcisi olması halinde baş temsilci.
Hekimsiz de kurul oluşturulamaz, uygulayan arkadaşlar nasıl kurdular? Sözleşme mi imzaladılar işyeri hekimiyle?
arkadaşalar 4857 ye 81 elli ve üzeri işçi çalıştıran diyor yani bir kamu kurumunda çalışan işçi sayısı ellinin altında ise iş güvenliği uzmanına gerek yok üstünde ise gerek var yanlış mı anlıyorum?
bu yasa çıktı TBMM de beklemiyor artıkmecliste bekleyen bir torba yasa var. eğer kamuoyu yaratırsak bu torba yasada çıkabilir. zaten bu yasada kamuda çalışan işyeri hekimleri için ayda 30 saat özelde çalışma izni çıkacak aynı maddenin altına işgüvenliği uzmanlarınıda eklerlerse bu iş olur.
18.01.2013 tarih ve 6514 sayılı torba yasa TBMM den geçti ve resmi gazetede yayınlandı.mecliste bekleyen bir torba yasa var. eğer kamuoyu yaratırsak bu torba yasada çıkabilir. zaten bu yasada kamuda çalışan işyeri hekimleri için ayda 30 saat özelde çalışma izni çıkacak aynı maddenin altına işgüvenliği uzmanlarınıda eklerlerse bu iş olur.
Konuya son noktayı koyuyorum bugun bakanlığa gittim ve heryeri ayaga kaldırdım fakat sonuc su kamu kurumunuzla isg katip üzerinden sözleşme yapmanızda bir sıkıntı yok risk analizi ve diğer çalışmalarınızı yapmaya başlayabilirsiniz (ben zaten sözleşme yapmıştım isg katipden) ama 2016 yılına kadar 5 kurus para alamazsınız bunun karsılığında cunku maliye butce olusturmayacak 2016 ya kadar yani 2 yıl boyunca gonullu calıcaksınız dediler o zaman iptal edeyim sözlesmemi para yoksa hizmette yok dedim sorun değil kurumunuz gider hizmet alımı yapar dediler ama kurum kanunda belirttiği gibi oncelikli olarak kendi personelini calıstırmak istiyor kurumum dedim o zaman gonullu calısacaksın dediler boyle sacma sapan bir uydulamada anca bizim ulkemide olur soğudum bu işden valla allah nasıl biliyorsa oyle yapsın bunları...
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.