- Katılım
- 30 Eyl 2017
- Mesajlar
- 43
- Tepki puanı
- 42
- Medeni hal
- Bekar
- Meslek
- Uzman (A)
SGK da medülla sistemine dahil olup
ifadeniz anlamlı bir ifade değil. Neden? Şöyle açıklayayım.
SGK yani sosyal güvenlik kurumu (başkanılığı), çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına bağlı bir yapıdır. Bknz. https://www.csgb.gov.tr/home/contents/bakanlik/bakanlikbirimleri/
MEDULA uygulaması SGK'nın yani ÇSGB'nin uygulamasıdır. İlk kurulduğu günden beri.
e-reçete uygulaması 2012 yılında projelendirildi ve yıl sonunda hayata geçirildi. işyeri hekimleri ve veterinerler hariç tüm sağlık birimleri e-reçete uygulamasını 4 yıldır kullanıyor. 2018 yıl başı itibarı ile İŞYERİ HEKİMLERİ ve VETERİNER HEKİMLER de e-reçete kullanmaya başladılar.
Şuan da Türkiye'nin hiç bir yerinde hiç bir hekim MEDULA sisteminden reçete numarası almadıktan sonra reçete düzenleyemez.
İllegal veya usulsüz yoldan düzenlenecek reçetenin Eczane tarafından MEDULA REÇETE NUMARASI olmadan ilaç vermesi Eczacının keyfine kalmış bir durumdur.
Bu reçetedeki ilaçlar MEDULAYA işlenmeiği ve MEDULA ONAYI alınmadığından kaydı da yoktur.
Çok değerli katılımcılar. MEDULA, ÇSGB uygulamasıdır ve ÇSGB çatısı altındadır.
ÇSGB, sağlık bakanlığı ile yaptığı bakanlıklar arası protokoller ile sağlık bakanlığı çatısı altında olan ve sağlık bakanlığı uygulaması olan ULUSAL SAĞLIK SİSTEMİ (USS) ile veri alışverişi yapar, yapmaktadır.
Bunu neden yazıyorum. Bir çok kişi MEDULAYI sağlık bakanlığı uygulaması olduğunu düşünmektedir. Hayır, ÇSGB uygulamasıdır.