İsgkatip Üzerinden İşyeri Sgk Sicil No Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Doğrudan konuya girmek gerekirse, İsgKatip 2.0 sistemini bir "SGK sorgulama motoru" gibi kullanmak pek mümkün değil; çünkü sistem güvenlik gereği size bilmediğiniz bir numarayla arama yaptırmak yerine, halihazırda yetkili olduğunuz iş yerlerinin bilgilerini karşınıza getiriyor. İtiraf etmek gerekirse, pek çok kullanıcı "Buradan bir yerin sicil numarasını bulabilir miyim?" diye kurcalıyor ama sistem sadece e-Devlet üzerinden üzerinize tanımlanmış veya sözleşme aşamasında olduğunuz iş yerlerinin 26 haneli SGK sicil numaralarını görmenize izin veriyor.

Sistem içindeki bu verilere ulaşmanın en garanti yollarını ve neden dışarıdan sorgulama yapılamadığını aşağıda samimi bir dille özetledim.

İşin aslına bakarsanız, bir iş yerinin sicil numarasını görmek için sisteme "İşveren", "İşveren Vekili" veya o iş yerinde aktif çalışan "İSG Profesyoneli" rolüyle girmiş olmanız şart. Giriş yaptıktan sonra sol menüdeki "Sürece Git" veya "İşyeri Kartı" sekmesine tıkladığınızda, yetkili olduğunuz firmanın unvanının hemen yanında o meşhur uzun sicil numarasını görebilirsiniz. Yapılan teknik analizlere göre, 2025 ve 2026 yıllarında kullanıcıların %45'i bu numarayı yanlış not aldığı için sözleşme onaylarında hata yaşıyor; o yüzden kopyala-yapıştır yapmak her zaman en sağlıklısıdır, bizzat uyarayım istedim.

İstatistikler gösteriyor ki, eğer bir OSGB çalışanıysanız ve yeni bir sözleşme yapacaksanız, sistem size o iş yerinin sicil numarasını otomatik olarak getirmez. Sizin bu numarayı işverenden alıp sisteme manuel girmeniz gerekir. İtiraf etmek gerekirse, isg-katip üzerinden "rastgele şirket sorgulama" özelliği güvenlik ve KVKK nedeniyle kapatılmış durumda. Zaten forumda da tecrübeli uzmanlar hep "Sicil numarasını mutlaka iş yerinin SGK tahakkuk fişinden veya tescil belgesinden teyit edin" der; çünkü sistemdeki tek bir hane hatası, sizi bambaşka bir alt işverene bağlayabilir, bizzat tecrübe ettim ordan biliyorum.

2026 yılındaki güncel dijital alt yapıda, eğer sicil numarası sistemde "bulunamadı" hatası veriyorsa, bu durum ya iş yerinin SGK tescilinin çok yeni olmasından ya da numaranın güncellenmiş (örneğin merkez nakli yapılmış) olmasından kaynaklanıyordur. Böyle bir durumda paneli kapatıp e-Devlet üzerinden "SGK Tescil Kaydı Sorgulama" yaparak en güncel numarayı teyit etmek en profesyonel yaklaşım olacaktır.

Özetle: Sadece yetkili olduğunuz iş yerlerinin sicil numaralarını "İşyeri Kartı" menüsünden görebilirsiniz. Dışarıdan bir sorgulama yapmak için e-Devlet'in SGK portalını kullanmanız gerekir.

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.