HAYIR OLMAAZZZişe kendi aracımla gidip geliyorum,işverende mazot parasını karşılıyor.Geçirilebilecek trafik kazası iş kazası olurmu?
ayrım yokHatta bununla ilgili şöylede bir bilgi geçmek isterim.Eger işveren zorunlu olarak servis sağlıyorsa(yani işyerine toplu taşıma ile gidilip gelinemiyorsa) bu sırada meydana gelen kazalar işkazası sayılıyor.Fakat işveren sadece yardım amaçlı servis tutup(yani yasal olarak servis tutma borcu yoksa) ve bu serviste kaza meydana geldiyse bu iş kazası sayılmıyor.Ama hangi ve ne gibi durumlarda servis tutup,tutmama borcu oluyor bende bilmiyorum...
resmi tatillerde çalışmazsınız. çalışırsanızda mesainizi alırsınız.ali tezel bilemeyebilir de ali utku bilir hemen bir sorum olucak kendisine kısmi süreli sözleşme yaptığımızda yıllık izni veya bayram izinlerini nasıl kullanacağız
Arkadaşlar lütfen böyle kesin konuşmayın. Yargıtay kararlarını ihmal etmeyin. Evden işe gitmek için çıkmış birinin başına gelen bir kaza bile iş kazası sayılmış.(belediye otobüsü ile işe giderken) Kanunda yazmıyor ama bu yönde kararlar çıkabiliyor mahkemelerde.HAYIR OLMAAZZZ
yargıdan bu yönde kararlar çıkabilir diye şüpheli davranmanın doğru olmayacağını düşünüyorum. öncelikle yazılı mevzuata göre hareket etmek gerekir. yargı bunun aksine karar verebilir. bu sadece o olayı bağlar. ki ben yargının böyle bir karar vereceğini sanmıyorum. yüzlerce yargıtay kararını inceledim. ben bu yönde bir karar görmedim.Arkadaşlar lütfen böyle kesin konuşmayın. Yargıtay kararlarını ihmal etmeyin. Evden işe gitmek için çıkmış birinin başına gelen bir kaza bile iş kazası sayılmış.(belediye otobüsü ile işe giderken) Kanunda yazmıyor ama bu yönde kararlar çıkabiliyor mahkemelerde.
Ben de aynı soruyu sormuştum eğitmene iş kazası olmaz demişti. İşverenin taşıtı tahsis etmesi gerekiyor demişti.işe kendi aracımla gidip geliyorum,işverende mazot parasını karşılıyor.Geçirilebilecek trafik kazası iş kazası olurmu?
işverenin benzin parasını vermesi aracı tahsis ettiği anlamına gelmezAraba seninse benzin parasını şirket veriyorsa iş kazasıdır buna bağlı olarak bahsettiğin durumda iş kazası sayılır
merhaba arkadaşlar,
şöyle bir soru ile karşılaştım.
İşveren servis sağlamıyor fakat işçiye yol parasını veriyor.
Peki bu işçinin bindiği araç (taksi,dolmuş,minibüs yada otobüs) kaza yaparsa,
iş kazası sayılır mı?
Ben sayılmaz diyorum.Ne dersiniz?
işe kendi aracımla gidip geliyorum,işverende mazot parasını karşılıyor.Geçirilebilecek trafik kazası iş kazası olurmu?
Arkadaşlar nasıl böyle cevaplar veriyorsunuz .. 5510 sayılı kanunun 13. maddesinin A bendi açın okuyun.. Arkadaşlar yine söylüyorum.. Hep söyleyeceğim.. Okumuyoruz.. Araştırmıyoruz.. Sadece yorum yapıyoruz. KEsinlikle iş kazası değildir.. Eski kanun olsaydı iş kazası derdim. Eski kanun şu şekilde idi.. ' Toplu olarak işi yapıldığı yere götürülüp getirmeleri sırasında' o zaman bahsedilen konu iş kazasıdır denir.. Hatta bu konu ile ilgili olarak açılmış bir sürü yargıtay kararı var..Yargıtay hepsine iş kazası demiştir.Ama şimdi ki kanun ' İşin yapıldığı yere götürülüp getirildiği sırada' bu da demek oluyor ki serviste..İş kazasıdır.bir bağ söz konusu.
Tabiki hayır .. Hakimin bazı konularda takdir hakkını kullanması kesinlikle her zaman emsal teşkil etmez ki.. Bu konuda kafa karışıklığı oluşuyor...İşveren servis sağlamak zorunda mı?
Servis bir sosyal yardımdır.. İşverenin yemek veya servis gibi bir hizmeri sağlaması zorunlu değildir.İşveren servis sağlamak zorunda mı?
Arkadaşlar nasıl böyle cevaplar veriyorsunuz .. 5510 sayılı kanunun 13. maddesinin A bendi açın okuyun.. Arkadaşlar yine söylüyorum.. Hep söyleyeceğim.. Okumuyoruz.. Araştırmıyoruz.. Sadece yorum yapıyoruz. KEsinlikle iş kazası değildir.. Eski kanun olsaydı iş kazası derdim. Eski kanun şu şekilde idi.. ' Toplu olarak işi yapıldığı yere götürülüp getirmeleri sırasında' o zaman bahsedilen konu iş kazasıdır denir.. Hatta bu konu ile ilgili olarak açılmış bir sürü yargıtay kararı var..Yargıtay hepsine iş kazası demiştir.Ama şimdi ki kanun ' İşin yapıldığı yere götürülüp getirildiği sırada' bu da demek oluyor ki serviste..
Kanun açık .. Okuyun lütfen.. Bu işle sizin asıl işiniz arasında illiyet bağı yok.... Lütfen doğru yorumlayalım...
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.