Arkadaşlar bir yanlış anlaşılma var galiba eğitimler dört saaten az olmamak üzere dört ve dördün katları şeklinde düzenlenir. Tani az tehlikeli sınıfındaki iş yeri çalışanlarına aynı gün 8 saat eğitim verilebileceği gibi iki ayrı günde 4 er saatten eğitim verilebilir. Ayrıca eğitimler işyeri tehlike sınıfına göre 8, 12 ve 16 saat şeklindedir. Daha az eğitim verilmesi veya gösterilmesi denetimlerde sizi sıkıntıya sokar.Yönetmelik gereği eğitimlerinizi dört saatten fazla verenezsiniz. Yani her bir eğitim için en fazla dört saatlik eğitim sertifikaları hazırlamalısınız. Tabi eğitim de buna uygun olmalı. Sertifikanın bir önemi yoktur, çalışanın imzasının olduğu eğitim katılım tutanağı önemli ve yeterlidir. Setifika hazırlıyorsanız asıllarını çalışana verin ki tek yararı olan motivasyonu sağlasın. Sertifika basıp özlük dosyalarında saklayanlara ne desem bilmiyorum.
Peki arkadaşlar eğitim katılım sertifikalarını eğitim süreleri tamamlandıktan sonra mı basıyorsunuz. Yoksa Temel eğitimi verdikten sonra bir bir katılım belgesi hazırlıyormusunuz?
Eğitim katılım formundaki imzalar önemli. Sertifikayı basıp basmamak o kadar önemli değil. Yani müfettişler sertifikaya değil eğitim katılım formunu inceler. Yani dokümanınızı sağlam tutun. İlk test son test ve katılım formuArkadaşlar bu sorunun cevabını bilen varsa paylaşabilir mi? Çok güzel bir soru sormuş arkadaşımız. Teşekkürler
Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları
Hakkında Yönetmelik
Resmi Gazete Tarihi/Sayısı:07.04.2004/25426
Ölçme ve Değerlendirme
Madde 16 —
Verilen eğitimin sonunda bir ölçme ve değerlendirme yapılır. Değerlendirme sonuçlarına göre eğitimin etkin olup olmadığı belirlenerek yeni eğitime ihtiyaç duyulup duyulmadığına karar verilir.
Belgelendirme
Madde 17 —
İşyerlerinde düzenlenen eğitimler belgelendirilir ve bu belgeler çalışanların özlük dosyalarında saklanır. Eğitim sonrası düzenlenecek belgede, eğitime katılan kişinin adı, soyadı, görev unvanı, eğitimin konusu, süresi, eğitimi verenin adı, soyadı, görev unvanı, imzası ve eğitimin tarihi yer alır.
Düzenlediğin belge yönetmeliğe uygun ancak gerçeğe aykırıDüzenlediğim belge uygun mudur?
Düzenlediğin belge yönetmeliğe uygun ancak gerçeğe aykırıNeden mi? Eğitim konuları başlığı altında yer alan 19 adet eğitim konu başlığının, 16 saatlik eğitim süresinde verildiğini düzenleyen bir belge olmuş bu. Bu belgenin gerçeği yansıttığına sen inanıyormusun ki? denetim yapacak olan müfettişlerin inanmasını bekliyeceksin.
![]()
normalde staj yapılan hastanenin isg uzmanı bu stajerlere gerekli eğitim ve bilgilendirmeyi yapması gerekir.siz de isg eğitimini mevzuatta belirtilen konularda verebilirsiniz bu stajerlere ve katılım belgesi düzenlersiniz.sizi kim niye suçlasın ki.staj yapılan kurumdaki idareciler sorumludur.Simdiden cok tessekurler
cok tesekkurler..egitim versek sozlesme olmdan i problem olurmu diye dusunmustuk.iyi calismalar.normalde staj yapılan hastanenin isg uzmanı bu stajerlere gerekli eğitim ve bilgilendirmeyi yapması gerekir.siz de isg eğitimini mevzuatta belirtilen konularda verebilirsiniz bu stajerlere ve katılım belgesi düzenlersiniz.sizi kim niye suçlasın ki.staj yapılan kurumdaki idareciler sorumludur.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.