- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (A)
Merhaba arkadaşlar;
Malumunuz 01.07.2016 tarihinden itibaren Kamuda İSG çalıştırma zorunluluğu başlıyor. Ben çalıştığım kurumda İSG sözleşmesi yaptım ancak henüz ödeme yapmıyorlar. 01.07.2016 tarihinden sonra ödeme yapacakları garanti midir? 6331 sayılı kanunun 8. maddesi 7. bendine göre "... üst yöneticinin onayı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilebilir. Bu şekilde görevlendirilecek personele, görev yaptığı her saat için (200) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı tutarında ilave ödeme, hizmet alan kurum tarafından yapılır." denilmekte olup, bizim kurum bunu kendi ödeme yapmayacak da başka kurum benim hizmetimi talep ederse onlar ödeme yapacak şeklinde yorumlayabilir mi? Yani her halükarda bizim kurum ödeme yapmak zorunda ise bunu nasıl ispatlarım? Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlarım bana yardımcı olursanız sevinirim.
Hizmet alan kurum tarafından yapılır deniliyor. Kendi kurumunuz ödeme yapacak size ama çok yeni olduğu için kimsenin net bilgisi olmadığından ilk ödemeler sıkıntı olacak gibi duruyor.