- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (C)
siz ne talep ederdiniz belirtebilir misiniz?Yapabiliyorsan helal osun...
siz ne talep ederdiniz belirtebilir misiniz?Yapabiliyorsan helal osun...
siz ne talep ederdiniz belirtebilir misiniz?
ARKADAŞLAR OSGB LERDE A SINIFI TECRUBELİ OLANLARIN MAAŞI NEDİR DAHA ÖNCE B İKEN 9000 TL ALUYORDUM A OLUNCA KAÇ LİRA OLMASI GEREKLİ AMA OSGB LER BUNUDA DÜŞÜRDÜLER GİBİ SİZCE OSGBLERDE MAAŞ NEDİR?
yapamıyorum, o sebeple yapmıyorum. Başka yapacak işim var. Olmasa eğer yaparım belki.. ama piyasayı düşüren başka işi olmayanlar zaten.. onada bişi diyemiyorum şimdi ne diyim.. vahşi bir ormandan farksız bu piyasa..Yapabiliyorsan helal osun...
bu rakamlara nasıl ulaştınız merak ettim? yönetmelik hakkında bilginiz yok gibi geldi bana.Arkadaşlar unutmayın tehlike sınıfı ve çalışan sayısına göre çalışma süreleri belirleniyor.
Kişi başına;
C Sınıfı iş güvenliği uzmanı ........... 6 dk/ay ............... 180 saat/ay ( 1800 çalışan eder )
B Sınıfı iş güvenliği uzmanı ........... 8 dk/ay ............... 180 saat/ay ( 1350 çalışan eder )
A Sınıfı iş güvenliği uzmanı ......... 12 dk/ay ............... 180 saat/ay ( 900 çalışan eder )
Aylık çalışma sürelerine göre yukarıda çıkan sayılarda çalışana hizmet verme durumumuz var...
Ama birisi 900 çalışan için ( farklı şirketler toplamı ) 180 saat çalışıp aylık 8000 TL kazanırken;
Başka bir arkadaşımız sadece 150 çalışan için ( farklı şirketler toplamı ) 30 saat çalışarak 10000 TL kazanabilir ( fazla çalışmak istemiyorum az sayıda çalışana bakarak fazlada sorumluluk almadan daha çok kazanırım diyebilir... İş bulabilirse )
bu rakamlara nasıl ulaştınız merak ettim? yönetmelik hakkında bilginiz yok gibi geldi bana.
o sebeple hatırlatayım;
MADDE 6–AynıYönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdakişekilde, ikinci fıkrasında geçen“1000”ibareleri“2000”olarak,üçüncüfıkrasında geçen“750”ibareleri“1500”olarak, dördüncüfıkrasında geçen“500”ibareleri“1000”olarak, beşinci fıkrasının ikinci cümlesi aşağıdakişekilde değiştirilmiştir.
“b) Diğer işyerlerinden;
1) Az tehlikeli sınıfta yer alanlarda,çalışan başına ayda en az 6 dakika.
2) Tehlikeli sınıfta yer alanlarda,çalışan başına ayda en az 8 dakika.
3)Çok tehlikeli sınıfta yer alanlarda,çalışan başına ayda en az 12 dakika.”
bu şu demek, çok tehlikeli sınıf için 1000, tehlikeli için 1500, az tehlikeli için 2000 kişiye bir igu bakabilir..
Merhaba Arkadaşlar
Ankara'da Ostim sanayiinde işyerim var aynı zamanda A sınıfı iş güvenliği uzmanıyım. Tanıdık işyeri sahipleri benden fiyat istiyorlar ortalama 5 çalışanı olan tehlikeli sınıftaki işyeri için 500TL civarında fiyat veriyorum. Ancak 150-200TL teklif veren OSGB'ler var. Her zaman yaptığımız gibi yine birbirimize zarar veriyoruz. Aklı selim davranmalıyız.
boşverin o fiyatları versinler.. bugün tehlikeli sınıfta çok büyük bir firmada iş kazası oldu. uzuv kayıplı.. bildirim yapacaklarmı bilmem ama bildiğim şey nasılsa büyük firma, sorun olmaz diye görevini yapmayan varsa canı yanacak gibi geliyor bana..Merhaba Arkadaşlar
Ankara'da Ostim sanayiinde işyerim var aynı zamanda A sınıfı iş güvenliği uzmanıyım. Tanıdık işyeri sahipleri benden fiyat istiyorlar ortalama 5 çalışanı olan tehlikeli sınıftaki işyeri için 500TL civarında fiyat veriyorum. Ancak 150-200TL teklif veren OSGB'ler var. Her zaman yaptığımız gibi yine birbirimize zarar veriyoruz. Aklı selim davranmalıyız.
Öncelikle profil resminize bayıldım. Bunun için size ayrıca teşekkür ederim. Aklı selim davranmalıyız derken tam da bunu kastediyordum. Zannediyorum bu sene böyle geçecek ama gelecek sene birçok uzmanın daha farklı düşüneceğini ve davranacağını zannediyorum.boşverin o fiyatları versinler.. bugün tehlikeli sınıfta çok büyük bir firmada iş kazası oldu. uzuv kayıplı.. bildirim yapacaklarmı bilmem ama bildiğim şey nasılsa büyük firma, sorun olmaz diye görevini yapmayan varsa canı yanacak gibi geliyor bana..
olmaz olmaz demeyin. Bu ülkede köklü firmalarda bile ihmalden kazalar olabiliyor..
iyi güzel hesaplama yapmışsında petrol istasyonlarında çalışan sayısı max 5 kişi.40 işyeri x 20 çalışan olsa = 800 çalışan eder
800 çalışan x 12 dk = 9600 dk = 160 saat / Ay
350 TL x 40 işyeri = 14.000 TL / Ay
ÇOK İYİ PARA ...
iyi güzel hesaplama yapmışsında petrol istasyonlarında çalışan sayısı max 5 kişi.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.