Son günlerde mail adresime OSGB lerden emailler gelmeye başladı. Sanırım bilgilerime buradan ulaşılıyor. Bir sakıncası yok ama şu konuya dikkat çekmek istiyorum. Gerçekten uzmanlık hizmeti isteyen OSGB sahibi arkadaşlara duyurulur. Ucuz hizmet kalitesiz hizmettir lütfen unutmayalım. Ne kendimizi ne de firmaları kandıralım. 10 yıldır yönetim sistemleri (ISO9001, ISO14001 ve OHSAS18001) baş denetçisiyim ve onlarca firmaya danışmanlık yaptım. 23 yıllık Elektrik mühendisiyim, ODTÜ mezunuyum ve A sınıfı uzmanım. Tam zamanlı olarak (180 SAAT için) 12000+ Araç istiyorum. Bu ücretin altında düşünenler lütfen mail atmasınlar. Ne kendilerinin ne de benim zamanımı boşa harcamasınlar.
Neden 12000 TL olması gerektiğini müsadenizle aşağıda açıklamaya çalışayım da OSGB lerde uzman olarak çalışacak arkadaşlar fikir edinsinler.
Piyasa da denetim yaptığım firmalara (en az 20 firma da gördüm) gelen tekliflerden biliyorum ki , çok tehlikeli sınıf için OSGB' lerin kişi başı verdiği en düşük teklif 35 TL/KİŞİ daha altını görmedim. A sınıfı bir uzmana çok tehlikeli işler için 13,2 TL/KİŞİ ücret verseler saati 66,67 TL/SAAT yapar ve kendilerine 21,8 TL/KİŞİ (109 TL/SAAT +KDV) kar kalır. Bunu da tam zamanlı bir A sınıfı uzman için 180 saat ile çarparsak 19620 TL/180 saat kazanç elde ederler. %20 gelir vergisi ve %20 diğer giderleri düştüğünüzde tam zamanlı 12000 TL maaş verdikleri bir A sınıfı uzmandan 11772 TL net kar elde ederler. Kazan Kazan ilkesine göre bu rakam yarı yarıyadır ve adaletlidir ve Bu hizmet bu fiyattan aşağıya yapılmaz. Piyasaya verdikleri tekliflerde fiyatı düşük tutup rekabet etmek istiyorlarsa lütfen aç gözlülük yapmayıp kendi paylarından yesinler. Senelerdir uğraşıp duran üstüne de sırf para kazanabilmek için olmadık riskleri alan değerli uzman arkadaşlarımın hakkını yemeye çalışmasınlar. Unutmayalım ki Bir OSGB birçok A sınıfı uzmandan para kazanır, uzmansa sadece çalıştığı kadar kazanabilir. Aç gözlülük hırıstiyanlıkta bile 7 ölümcül günahtan biridir.
İş verenler açısından bakılırsa, ortalama çalışan sayısı 60 olan bir firmayı baz alırsak iş veren, Kişi başı 35 TL/kişi verirse ayda 2100 TL, 30TL/Kişi verirse 1800 TL öder. Yani işveren açısından çok şey değişmez 300TL/ay hiçbirşeyi değiştirmez. Ama bu 5 TL yi sırf iş almak için uzman maaşından keserseniz uzman açısından çok şey değişir. Bu durum da herkesi etkiler.
Ben Bütün OSGB sahiplerini adaletli olmaya davet ediyorum. Bu adaletli sistemden hem kendilerinin, hem uzmanların, hemde ülkemizin kazançlı çıkacağı kanaatindeyim.
Herkese kazasız günler dilerim.