bilmiyorum acaba nerede çalıştınız ama çok tehlikeli iş yerinde çalışmışsanız çevre sağlığı mezunu arkadaşların bu gibi yerlerde ne kadar işe yaradığını bilemezsiniz yada işinize gelmeyebilir saygı duyarım. Diğer sağlık personelinin farklı bir alan olduğundan bahsetmişsiniz evet haklısınız burası çok farklı bir alan burada hemşirelik değil işyeri yardımcı sağlık personelliği yapılır, yani hiç bir zaman aşı, enjeksiyon yapma vs gibi faaliyetlerde bulunamazsınız, bilmiyorum çalıştığınız yerde iş kazası ve meslek hastalığı oluştumu ben 500 kişilik çok tehlikeli iş yerinde 2 yıldır görev alıyorum 50'ye yakın iş kazası oldu çevre mezunuyum çevremdeki bir çok insan çevrecileri farklı bildiği için konudan uzaklar, ancak şunu bilmeliler ki aldıkları ve yaptıkları işleri gerçekten hakkıyla yapan bir çok arkadaşımda var şu an ilk yardım eğitmenliğide yapıyoruz, yani bu iş çok çalışmayla kendini geliştirmekle yetiştirmekle olur yan gelip yatmakla ve işin ayağına gelmesini beklemekle olmaz, olamaz. Siz yemekhane denetimi ve çevre denetimi yap(a)madığınız için ne olduğunu bilemeyebilirsiniz, burada maksat proaktif önlemler almak, Benim tanıdığım bir çok iş yeri hekimi tandıklarım sizin tam tersinizi düşünüyor, insan kaynaklarıda bu konuyu çok iyi bilmediklerini düşündüğümden sadece işlerine geleni arz ediyorlar malesef. birde proaktif yaklaşımda çevre sağlığı (sadece bu değil) önemlidir çevre sağlığını önem verdiğiniz zaman otomatikmen insan sağlığınada etki etmiş olursunuz. Burda amacım diğer meslektaşlarımı kötümsemek veya küçümsemek değil sadece çevre sağlığı mezunu olan arkadaşlarımızın kendini yetiştirdikten sonra yapamayacağı hiç bir şey olmamalarıdır. saygılar...