en son yayınlanan tebliğ, değiştirilen yönetmeliğe göre çıktığı için; yönetmeliğin yürütmesi de Danıştay tarafından durdurulduğundan dolayı otomatik olarak yürürlükten kalkmıştır.
Ancak şu anda, bu yönetmeliğin yürütmesi durdurulmasaydı bile başlamış olan bir çalışma vardı. O da, son torba yasa ile gelen (ancak henüz cumhurbaşkanı tarafından da onaylanmamış olan) değişiklik ile C sınıfı uzmanların üst sınıflara geçebilmelerine imkan taşıyacak şeklinde bir çalışmadır. Detayları henüz netlik kazanmamakla beraber; çok tehlikeli sınıfta yer alan 5 yıl (yaklaşık) tecrübesi olan C sınıfı uzmanlara B sınıfı uzman olabilmeleri için, 10 yıl (yaklaşık) tecrübesi olan C sınıfı uzmanlara da A sınıfı uzman olabilmeleri için 2 sınav hakkı (1 yıl süreyle sınırlı) verilebilecektir.
Zaten buradan ortaya çıkan bana göre sonuç şudur ki; 3 yıl tecrübe çok tehlikeli sınıf için uygun görülmemiştir. Gerek bazı çevreler tarafından gerekse de son olarak Danıştay tarafından uygun görülmemiştir.
6331 sayılı yasadaki verilen hak itibariyle zaten B sınıfı uzmanların tehlikeli sınıfa da 4 yıl süreyle (geçici) bakabileceğini düşünürsek; bana göre 3 yıl olan süre bu şekilde yaklaşık 5 yıla çekilmiş olacaktır. Buna da itiraz gelebilir, bu da danıştaya taşınabilir, çok tartışılabilir, bunu bilemiyorum. Ancak 5 yıl sürenin de makul bir süre olabileceği konusunda çok kişi uzlaşabilir sanırım.