Risk D. Cafe, Kahvehane, Vb. Yerler İçin Risk Analizi

Konu, 'Hizmet Sektöründe İSG Uygulamaları' kısmında erden tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. mrtaytr89

    mrtaytr89 TÜİSAG Üyesi



    Herkese iyi günler, tuvaletler için risk analizi hakkında bilgisi olan yada paylaşabilinecek bir döküman var mı?


     
  2. Kübra SAYIM

    Kübra SAYIM TÜİSAG Üyesi



    Tuvaletler,insanların bulunduğu kapalı yerlere açılmayacak bir şekilde yerleştirilmeli ve gereği gibi havalandırılmalıdır. Koku çıkmasını önleyecek tedbirler alınmalı, yeterli ve uygun bir şekilde aydınlatılmalıdır. Taban ve duvarlar,su geçirmez maddeden yapılmalı, boyalar açık renklerden seçilmelidir. Duvar yüzeyleri, düz yapılmış olmalı, kapılar iyi bir şekilde kapanmalıdır.Temizlik talimatı oluşturulmalıdır.Arızalı,hasarlı tuvaletler bir an önce onarılmalıdır.
    Tuvaletler,insanların bulunduğu kapalı yerlere açılmayacak bir şekilde yerleştirilmeli ve gereği gibi havalandırılmalıdır. Koku çıkmasını önleyecek tedbirler alınmalı, yeterli ve uygun bir şekilde aydınlatılmalıdır. Taban ve duvarlar,su geçirmez maddeden yapılmalı, boyalar açık renklerden seçilmelidir. Duvar yüzeyleri, düz yapılmış olmalı, kapılar iyi bir şekilde kapanmalıdır.Temizlik talimatı oluşturulmalıdır.Arızalı,hasarlı tuvaletler bir an önce onarılmalıdır.

     
    didim, hknbsrn ve mrtaytr89 bu yazıya teşekkür etti.
  3. badebru

    badebru TÜİSAG Üyesi

    kkd degıl de bence yüzeydekı mermer,zemının kaygan olup olmamasına dıkkat etmelı.cevrede özellıkle yerde priz olmaması saglanmalı.ayagı takılıp düşecegı ortam yok edılmelı....cay ocagının yakınında ısıdan etkılenebılecek malzeme olmamalı gıbı önerıler olablır...

       

     
  4. asarkale

    asarkale TÜİSAG Üyesi

    Merhaba Dayıcım Burger örneği çok güzel. bu örneği bakanlığın kontrol listesi ile birleştirip bir analiz yapmayı düşünüyorum. burda tam anlayamadığım örneğin sonuç ve açıklamalar kısmına ne yazmam gerektiği ? ve o kısımdaki risk derecelendirmeleri ile ilgilide kafam karışık? yani iş yeri eksik görülen her şeyi düzelttide mi dereceler sonuçta çok düşük çıktı ? sonuç kısmına ne açıklama yazacam ? yardımcı olabilirseniz ben de bu işten ilk defa para sebeplenecem..

     
  5. burcin canakkale

    burcin canakkale TÜİSAG Üyesi

    cay ocagi risk analizine ihtiyacim var...simdiden tesekkur ederim

       

     
  6. nazım

    nazım TÜİSAG Üyesi

    Kübra Hanım elinize sağlık. Bende kuruyemişçiye ait bır risk analizi hazırlaycam. Bana yol göstermesi açısından eğerki boyle bir yere ait hazırladıysanız bana gönderirmisiniz?

     
  7. karaman76

    karaman76 TÜİSAG Üyesi

    Kübra Hanım, bence çalışmanız mükemmel olmuş, emeğinize sağlık. Çok güzel bir risk analizi yapmışsınız.




     
    Kübra SAYIM bu yazıya teşekkür etti.
  8. Kübra SAYIM

    Kübra SAYIM TÜİSAG Üyesi

    risk dereceledirmeleri önlem alınan önlemlerden sonra tehlike ve riskin asagıya cekilecegini göstermek için kullanılmıs.sonuc kısmınada yazdıgımız tehlikeler iş yerinde mevcutmudur bunları ekleyebiliriz mesela yangın tüpü yok gibi ...



     
    Ayhan BAYHAN bu yazıya teşekkür etti.
  9. Hasann Aydın

    Hasann Aydın TÜİSAG Üyesi

    Kübra hanım çalışamızı inceledim.Emek vermişsiniz ve gerçekten uğraşmışsınız.yanlız birkaç konuda
    Kübra hanım elinize sağlık gerçekten emek vermişsiniz.yanlız önce mevcut riskleri tespit edip risk skoru belirliyoruz daha sonra ise alınan önleme göre tekrar bir risk skoru belirliyoruz.sizin çalışmanızda resim eklemişsiniz mesela elektrik panosunda kaçak akım rolesi var mı yok mu bunu anlayamıyoruz.önlem alınmadan önceki riski belirtirken işletmedeki mevcut durumu belirtmek gerekir.mesela kaçak akım rolesi mevcuttur veya değildir diye belirtmek gerekir.

       

     
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica