- Meslek
- Uzman (C)
Arkadaşlar bildiğiniz üzere C sınıfı uzmanların Tehlikeli sınıf iş yerlerine bakma süresi 1/1/2017 Tarihinde doluyor. Ben şu an C sınıfı Uzmanım ve Tehlikeli bir iş yerinde tam zamanlı çalışıyorum. Benim 3. yılım Mayıs 2017 Tarihinde doluyor ve ancak Aralık 2017 Tarihindeki sınava yetişebileceğim. Benim durumumda oldukça fazla Uzman olduğunu düşünüyorum. Açıkcası 2017 de belkide işsiz kalma durumumuz var.
Acaba kanunda uzatma olur mu? Çünkü yeterli sayıda uzmanda bulunmuyor. Açıkcası ben kanunda bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki atanmış olan uzmanları korumak adına kanunda ''İş yerine atanan uzmanlar Sertifika sınıflarını yükseltene kadar çalıştıkları iş yerinde devam edebilirler, ancak yeni uzman atanamaz'' şeklinde bir ibare koyulabilir.
Konu hakkındaki görüşleriniz nedir?
Acaba kanunda uzatma olur mu? Çünkü yeterli sayıda uzmanda bulunmuyor. Açıkcası ben kanunda bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki atanmış olan uzmanları korumak adına kanunda ''İş yerine atanan uzmanlar Sertifika sınıflarını yükseltene kadar çalıştıkları iş yerinde devam edebilirler, ancak yeni uzman atanamaz'' şeklinde bir ibare koyulabilir.
Konu hakkındaki görüşleriniz nedir?