- Meslek
- Uzman (C)
O tur bir insaata ancak A sinifi uzman nezaretinde bir B sinifi uzman bakabilir. Osgb'den.
hayır henüz sözleşme filan yapılmadı.bana böyle bir teklif geldi.ama ben de emin olamadım. çünkü, şimdilik her tehlike sınıfı her sektörde çalışabileceği ile ilgili öyle bir duyum ben de almıştım.ondan dolayı sizinle burada paylaşmak istemiştim arkadaşlar.Benimde kafama takılan bir konu bu. Sözleşmeyi bakanlığa bildirmişler mi bahsettiğiniz kişiler.
Onur Bey, 6331 ile ilgili yönetmelik taslakları mevcut, ancak bunlar ne zaman yürürlüğe girecek bir bilginiz var mı? varsa aktarabilir misiniz? şimdiden teşekkürlerşimdi 6331 sayılı kanunun 8. maddesin 5 fıkrasında ve geçici 4. maddede yazanları okursanız bu işin öyle yönetmelikle çözülmesinin pek olası olmadığını görebilirsiniz.
(5) İş güvenliği uzmanlarının görev alabilmeleri için; çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde (A) sınıfı, tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde en az (B) sınıfı, az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde ise en az (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip olmaları şartı aranır. Bakanlık, iş güvenliği uzmanlarının ve işyeri hekimlerinin görevlendirilmesi konusunda sektörel alanda özel düzenleme yapabilir.
iş güvenliği uzmanı görevlendirme yükümlülüğü
GEÇİCİ MADDE 4 –(1) Bu Kanunun 8 inci maddesinde belirtilen çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde (A) sınıfı belgeye sahip iş güvenliği uzmanı görevlendirme yükümlülüğü, bu işyerlerinde Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren dört yıl süreyle (B) sınıfı belgeye sahip iş güvenliği uzmanı görevlendirilmesi; tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde ise (B) sınıfı belgeye sahip iş güvenliği uzmanı görevlendirme yükümlülüğü, bu işyerlerinde Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç yıl süreyle (C) sınıfı belgeye sahip iş güvenliği uzmanı görevlendirilmesi kaydıyla yerine getirilmiş sayılır.
yönetmelikler kanunlara uyumlu olmak zorundadır.sizin dediğinizin olması için yasal düzenleme gerekir.
işin esası beyefendi toplantılarda yetkililerin ifadeleri en kısa sürede bunları yayınlayarak ocak ayına yetiştirmek benim şahsi kanaatim büyük çoğunluğu yetişir bir kısmı ocak ayından sonraya sakar gibi.Onur Bey, 6331 ile ilgili yönetmelik taslakları mevcut, ancak bunlar ne zaman yürürlüğe girecek bir bilginiz var mı? varsa aktarabilir misiniz? şimdiden teşekkürler
ve bir uzman kadar sorumlu olmamıza rağmen iş güvenliğinden ayrıca yasa sektörel düzenleme yetkisi bakanlığa tanımasına rağmen hala yetersiz A ve B sınıflarında ısrarcı bir uygulamayla karşı karşıyayız.Ne garip bir yasa . 28 yıllık inşaat yüksek mühendisiyim. ama c sınıfı uzman olduğum için inşaatlara bakamıyorum.Hayret ....
Ne garip bir yasa . 28 yıllık inşaat yüksek mühendisiyim. ama c sınıfı uzman olduğum için inşaatlara bakamıyorum.Hayret ....
Arkadaşlar ben c sınıfı iş güvenliği uzmanı olarak 2 kere bakanlığa başvuruda bulundum. Şantiyede çalışmaktayım.A Sınıfı uzmanımız bulunmakta fakat danışman olarak çalışmaktadır yani bakanlık bünyesinde bir hükmü bulunmamaktadır. Bu nedenle uzmanlık sözleşmemi kabul etmediler yalnız şöle bir imare dikkatimi çekti şuanda herhangi bir tehlike sınıfı belirtilmediği benim sözleşmemin kabul edilmesi durumunda emsal kabul edilip diğer arkadaşlarında aynı şekilde uzmanlıkların kabul edileceği bildirilmiştir. Sonuç olarak A sınıfı uzmanınız bakanlığa bildirim yapmadığı sürece c sınıfı iş güvenliği uzmanlarının belgelerini işletmeleri söz konusu değildir.(şantiyede)
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.