C sınıfı uzmanım ve belgemi arttırmak istiyorum fakat bazı OSGB ler C sınıfı uzmanları inşaatta çalıştırıyor ve Türkiyenin en büyüğünün kendi olduğunu iddia ediyor. Son çalıştığım Osgb en büyük biziz dedi beni inşaata gönderdi, belgemi işlemedi, sözleşmemi proje bazlı yaptı projenin 3 yıl sonra biteceğini söylemedi. İşten çıkarsam 5 maaş ceza maddesi vardı. işten ayrılırken bunu önüme sürdüler, bende 2 aylık deneme süresini önlerine sürdüm ve ayrıldım. Paranı vermeyiz merkeze gelmen gerekiyor dediler. Gidemedim... Sözüm ona bu büyük olan bilemkaç binamız var maaşlar gecikmez bizde Türkiyenin bilmem neresinde şubelerimiz eğitim kurumlarımız var diyen kurumlar var. Hatta bu firma kurumsal olduğunu iddia ediyor. Kurumsallık hakedişten hakedişe şantiyeye gelip Hiçbir oryantasyona tabi tutulmadan işe başlattığın C sınıfı uzmanına 1800 TL edersin ama sana 2000TL verip oradan 10000 lira kazanmaksa kusura bakmasınlar göstermeden yapsınlar. Öyle bir Osgb de çalışacağıma serbest olarak çalışırım inşaatsa inşaata bakarım paramı alırım! en azından hakettiğim kadarını alırım! Kaza olduğunda sorumluluk aynı... Sen bakanlıktan uzman gösterme kariyere katkı sunma elinde atama yazısıyla, C sınıfı uzmana ;özlük işlerini yaptır, kazalara baktır, sorumluluk yükle, işverenle uğraştır, toplantıları yaptır, eğitimleri verdir, Sonra de ki sabah 8:00 akşam 18:00 çalışırız haftada 7 gün çalışılıyor ama bir gün tatil vereceğiz... Bumudur arkadaşım senin kanundan kurumsallıktan haktan hukuktan anladığın! Bazı Osgbleri lanetliyorum!!! Şu anda inşaatta çalışan C sınıfı uzmanlarda kendilerini kullandırmasınlar. Sadece İstanbulda kentsel dönüşüm kapsamında 600bin adet inşaat projesi var. Osgb de 2000 alacağınıza aynı riske inşaat şirketinden iş bulun... Sorulduğunda İş güvenliği Mühendisi deniyor o zaman C sınıfı uzmanı almayın herhangibir mühendis yapsın. Hoş belgesiz çalıştıranlarda var...