- Medeni hal
- Belirtilmedi
- Meslek
- Uzman (C)
C sınıf iş güvenliği uzmanının 3 yıl B sınıfına bakabileceği ibaresi devam ediyor mu?yoksa onda bir değişiklik oldu mu??
http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/isggm.portal?page=duyuru&id=duyuru24İlginiz için çok teşekkürler. Benim firmadaki asıl görevim farklı olduğu için şu ana kadar bir sözleşme yapmamıştım. Fakat bunu geriye dönük olarak belge tarihim olan 27.07.2011 olarak yapmak faydama olacaktır. Sözleşme örneği paylaşabilirmisiniz?
sayın degiray,altını çizdiğim cümlenizle
(....Ancak yönetmelikte şöyle bir metin var. 500,750,1000 tam sayılardan fazla işçi çalıştıran yerler tehlike sınıfına uyan bir uzman dışında , tam zamanlı her tam sayı grubu için ekstra bir isg uzmanı çalıştırır.Daha doğru bir anlatımla işveren şantiyede A sınıfı uzman şartını sağladıktan sonra her 500 kişi için tehlike sınıfına bakmadan 1 uzman çalıştırmakla yükümlü
aşağıda dediğiniz yönetmelik maddesi ve benim alıntı yaptığım madde
3) Birden fazla iş güvenliği uzmanının görevlendirilmesinin gerektiği işyerlerinde, en az bir iş güvenliği uzmanının işyerinin tehlike sınıfına uygun belgeye sahip olması yeterlidir.
Bahsi geçen yönetmelik Madde 5 / 3
aynı şey değil .....3.maddeye göre A sınıfı uzman altında B ve C nin çalışmasına itirazım yok elbette, zaten yönetmelik buna izin veriyor ancak işçi sayısı 500-750-1000 in katlarına çıkınca ilave a,b,c uzman gerekiyor ben onu kastettim....yani ben şunu diyorum,çok tehlikeli sınıf olan inşaat şantiyesinde atıyorum 1200 işçi(500+500) varsa en az 2 tane A sınıfı tam zamanlı uzman olmalıdır,yanlışmıyım?
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.