Arkadaşlar, selamlar. Ben aranızda çok yeniyim. Uzmanlık sertifikamda yeni. Size geçenlerde başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum.
Ticaretle uğraştığım için geniş bir çevrem var ve daha sertifikamı bile almadan önce (bazı kişilere uzman olduğumu duyurduğumdan dolayı) telefon ile bir iş teklifi aldım.
İş teklifi şu şekildeydi; yeni bir osgb kuruyoruz ve bir uzmana ihtiyacımız var. Bende hem işe bir giriş yapmak hem piyasayı tanımak hem de B sınıfa geçebilmek için sertifikanın işlemesi bakımından görüşmeyi kabul ettim.
İş görüşmesine gitmeden önce, aracı olan kişiye isteyeceğim rakamın aylık 1500 - 1700 tl den aşağı olmayacağını çok net şekilde ifade ettim.
Aracı kişi ile görüştükten sonra, asıl iş veren ile görüşmeye gittiğimde, iş görüşmesinde 2 yıllık sertifikası olan (ancak anladığım kadarı ile deneyimi olmayan) bir bayan da yeni iş görüşmesinden çıkmıştı.
Ve osgb ye belgesini verecek olan bu kişinin aylık istemiş olduğu rakamı duyunca sadece gülebildim. Aylık 500 TL
Sonuç itibariyle, osgb kuracak olan kişi bana rakam sorduğunda 3000 TL nin altına düşmeyeceğimi söyleyip güldüm.
Sonradan aracı kişiden duyduğum kadarı ile, bahsettiğim bayanı işe almışlar, aylık 500 TL karşılığında.